Dessuten er 15 ankomster avlyst på grunn av sykefraværet. Samtlige avlysninger gjelder SAS Braathens ruter. Se Avinors nettsted for helt oppdatert informasjon om hvilke flygninger som rammes.

— Vi har et usedvanlig høyt sykefravær blant pilotene i dag, så vi har vært nødt til å kansellere et stort antall flygninger, sier Knut Løvstuhagen, seniorrådgiver i SAS Braathens. Totalt er over 50 kapteiner og styrmenn sykmeldt.

- Møt opp!

Selskapet vil gjøre sitt ytterste for å få passasjerene frem, sier Løvstuhagen til bt.no.

— Men det er uunngåelig at situasjonen vil skape en del problemer for de reisende.

Han ber alle som skal ut og reise med fly i dag om å kontakte sitt flyselskap.

— Passasjerene bør møte frem selv om flygningen deres blir kansellert, så skal vi se om det mulig å finne en løsning, sier Løvstuhagen.

Sms-aksjon

Hva det høye sykefraværet hos pilotene skyldes, vil han ikke spekulere i. Sykemeldingene har ført til mer enn 50 kansellerte avganger totalt i Norge i dag.

SAS Braathens arbeider for tiden med å omorganisere pilotene i flyselskapet, og mange piloter har uttrykt misnøye med denne prosessen. I helgen skal pilotene ha oppfordret hverandre til å aksjonere via sms, ifølge NRK Østlandssendingen.

I København har et stort antall piloter gått ut i en ulovlig aksjon, og denne ser nå altså ut til å ha spredd seg til Norge.

SAS Braathens
KØ: Også på Gardermoen er det i dag kaos. Dette er køen til SAS Braathens' informasjonsdesk. MMSFOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND