Mageproblemer gjorde at Fyllingen-treneren måtte bli hjemme da resten av laget dro østover til en av sesongens aller viktigste kamper. For treneren ble det en nervepirrende opplevelse å følge kampen via liveoppdateringen på nettet.

— Det var helt forferdelig, men nå er jeg bare utrolig glad, sier Fältnäs fra sykesengen etter Fyllingens sjette strake seier for sesongen.

Sportslig leder i klubben, Rune Søvdsnes forholder seg vanligvis rolig på Fyllingen-benken, men i kveld måtte han innta en mer aktiv rolle som lagleder.

— Nå kunne jeg ikke sitte rolig, men måtte opp og være sjef. Men spillerne er så innkjørt at det er en fryd å være lagleder, sier Søvdsnes.

Drange revansjerte seg

Med over 1200 høylydte hjemmesupportere i Elverumshallen var det ikke mange beskjeder fra benken som rakk frem til spillerne underveis i kampen. Dermed merket ikke spillerne den store forskjellen på trenerbyttet.

— Når det er så mye lyd kommer ikke beskjedene frem til spillerne uansett. Dessuten er alle klar over sine arbeidsoppgaver på forhånd, sier gårsdagens toppscorer, Thomas Drange.

Med elleve mål tok han en solid revansj etter en svak forestilling mot Haugaland på onsdag.

— Jeg liker ikke å spille dårlig, så det var en ekstra motivasjonsfaktor å revansjere seg. Men det er ikke så vanskelig å være motivert når rammen rundt kampen er slik den var i dag, sier Drange.

Fulgte planen

Før spillerne dro av gårde til kamp snakket Fältnäs om viktigheten av å holde kontakt til pause. Klarte de det, var målet å løpe Elverum i senk i annenomgang. Planen ble fulgt til punkt å prikke, og Fyllingen lå ett mål bak da lagene gikk i garderoben. Etter hvilen åpnet Fyllingen friskest og ledet flere ganger med fire mål.

— De ble slitne. Da det gjensto 8-9 minutter følte jeg at vi hadde grei kontroll, sier Drange. Men kontrollen glapp da Drange ble utvist på stillingen 33-36 med fire minutter igjen. Elverum krympet gjestenes forsprang til 35-36.

- Husker ingenting

— Det var en håpløs 2-minutter, og da ble det plutselig kamp igjen. Det ble sliting hele veien inn, sier Drange, som mener kampen på Elverums hjemmebane er sesongens tøffeste oppgjør. For den vikarierende treneren ble sluttminuttene en nervepirrende opplevelse.

— Jeg husker ikke noe av slutten. Du får sjekke kampforløpet på nettet, sier Søvdsnes. Han fikk likevel med seg nok av kampen til å la seg imponere stort av Fyllingen-spillernes innsats.

— Laget imponerer med utrolig for øyeblikket. Det er bare å ta av seg hatten for hvordan de fremstår, sier han.

Fyllingen er fortsatt ubeseiret etter seks kamper, og topper tabellen foran Haslum på annenplass.