Byrådet gikk i går inn for en total rehabilitering av Møhlenpris skole. Etter en samlet vurdering skal dette etter byrådets mening være den beste løsningen.

Ifølge byråden er det ventet at rehabiliteringen vil ta tre år. I mellomtiden trenger elevene ved Møhlenpris skole midlertidige lokaler.

I går kveld kunne spente foreldre høre at byrådet og kommunen har to hovedplaner:

— Vi håper enten å ta i bruk deler av Sydneshaugen skole, eller bygge midlertidige skolelokaler ved den minste fotballbanen på Møhlenpris, sier Rune Haugsdal, kommunaldirektør for finans, eiendom og eierskap.

Ifølge skolebyråd Harald Victor Hove (H) er byrådet i god dialog med Universitetet i Bergen, men at ingenting foreløpig av avklart. Blant annet er man avhengig av at UiB kan finne alternative lokaler hvis man avser noe til Møhlenpris skole. Et endelig svar fra UiB er ventet å komme innen utgangen av februar.

Lover rask løsning

På møtet ønsket spente foreldre en garanti for at byrådet ville finne en god løsning før høstens skolestart.

— Jeg kan her og nå garantere dere at elevene vil være på plass i midlertidige lokaler fra høsten, mens Møhlenpris skole blir rehabilitert, svarte Hove.

Det kom frem på møtet at det fins 7-8 alternativer på blokken, men at alternativene på Nygårshøyden og Møhlenpris peker seg ut som de mest ønskelige. Blant annet ønsker man å unngå bussing av elevene.

Skal skrelle skolen

Byrådets planer for den ærverdige skolen er å ta vare på fasaden, men ellers totalrenovere hele bygningsmassen. Den totale kostnaden skal ifølge kommunen ende på rundt 160 millioner kroner.

Mandag lanserte forelder og arkitekt Svein Krohnhaug en midlertidig brakkeskole ved Johanneskirken. Denne ble også presentert på møtet i går kveld, og fikk begeistret mottakelse.

— Planen er faktisk så god at den ligner veldig på vår plan, spøkte kommunaldirektør Haugsdal.

Med lupe etter tomter

Byrådet og kommunen skal ha finkjemmet sentrumsområdet etter tomter til den midlertidige skolen. Blant de andre alternativene som byrådet har sett og ser på, er en midlertidig skole i Møllendal, på Nordnes eller på Marineholmen.

Det er nettopp en slik løsning de berørte foreldrene frykter, og ifølge Haugstad er dette alternativer som er langt nede på prioriteringslisten.

— Vi går veldig sterkt inn for alternativene på Sydneshaugen eller Møhlenpris, sier Haugstad.