Bare i går solgte Star Tour reiser for 13 millioner kroner.

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt lignende salg så tidlig på året. Det er tydelig at mange har brukt juleferien til å planlegge ferien, og nå kommer rushet, forteller Jørn Kristiansen, daglig leder i Star Tour.

Landets mest populære rute er Bergen — Bulgaria, der åtte av ti reiser er solgt i juli. Andre reisemål hvor det begynner å bli trangt om plassen i juli er Portugal, Sardinia og Kreta.

Også Ving, Saga Solreiser og Apollo melder om at sydensalget fra Bergen går strykende.

– Vi har solgt ti prosent flere sommerreiser fra Bergen i år enn på samme tidspunkt i fjor. Det er langt sterkere økning enn i landet for øvrig, som ligger på tre prosent i pluss. Og det til tross for at vi var veldig fornøyd med sommersesongen fra Flesland i fjor, sier salgsdirektør Marie-Anne Zachrisson i MyTravel, som driver både Ving og Saga.

Også hos Ving og Saga er Bulgaria den store slageren. Allerede er førti prosent av alle sommerens reiser fra Flesland til Bulgaria solgt.

– Oj. Det er jo helt fantastisk, utbryter Zachrisson når hun ser tallene på dataskjermen.

Salgsansvarlig Erik Haug i Apollo Reiser er også godt fornøyd med salget.

– Særlig Kreta går veldig bra. Dessuten har vi stor tro på den nye direkteruten til Rimini i Italia. Fortsatt er det godt med plasser på alle avganger, men til de første ukene i juli går det unna, så jeg ville ikke ventet for lenge med å bestille, sier Haug.

JAN M. LILLEBØ