— Norge er den fineste ferieplassen for meg, sier Ronny Solheim på båtdekket ved Torget.

Det sydet av sommerstemning på Vågen i går, og de fleste av dem som nøt sommerværet var nordmenn på ferie i nettopp Norge. Ronny Solheim kjørte båten rett over fjorden fra Askøy for å slikke sol.

— Jeg har vært i Sverige og i Danmark, men det finnes ikke finere sted å dra enn Norge, sier Ronny Solheim fra Erdal på Askøy. Om to uker drar han på norgesferie til Rudskogen for å se på gatebilløp.

— Det er jo lettere å finne på noe kjekt her i Norge enn et sted jeg aldri har vært før, sier Ronny Storheim. - I kveld tar jeg meg nok en runde på byen, forsikrer Ronny Solheim.

Nordmenn trives hjemme

En undersøkelse foretatt av MMI og Synovate Temo for Nordea slår fast at nordmenn velger Norge som sitt ønskede ferieland om sommeren. På annenplass ligger Europa og tredjeplassen får Norden.

— Jeg tror vi nordmenn gjerne liker å ligge på stranden på Mallorca, men innerst inne vil vi også nyte den norske naturen og gi denne arven videre til våre etterkommere, sier lederen for Bergens reiselivslag, Ole Warberg.

Han synes resultatet av undersøkelsen er svært gledelig. Årsakene til resultatet tror han er at mange reiser til folk de kjenner.

— Mange vil vel også besøke slekt og venner, og så er det jo trygt og godt å kunne snakke sitt eget språk og kjenne kulturen, sier Warberg.

Vestlendinger vil ha moro

Ifølge undersøkelsen skiller vestlendinger seg på et punkt i forhold til befolkningen i andre deler av landet.

På Vestlandet er det å ha det moro viktigst når man velger feriemål, mens avslapning er det viktigste for resten av landet.

— Kanskje vestlendingene har det mer avslappende resten av året, og derfor vil ha det moro når sommerferien kommer, sier Randi Marjamaa i Nordea, som undersøkelsen er utført for.

BJØRN ERIK LARSEN