For syv år tilbake begynte Janine på danseskole. Jenten fra Fyllingsdalen var elleve år og trengte en dansepartner. Valget falt på hennes to år eldre bror, Thor Kristian.

– Jeg var tretten år og begynte Boogie Woogie som et resultat av frivillig tvang. Jeg skulle egentlig få hund, men så fant jeg interessen i dansen etter en stund, sier Thor Kristian.

I dag kan de to titulere seg som bronsevinnere i Norgesmesterskapet i Boogie Woogie. Til tonene av 50 og 60-tallsrock danser og konkurrerer de i europeiske storbyer.

Landslagsbyen Bergen Deres beste plassering så langt, er 15.-plassen i VM i Sverige i sommer, der var de nest beste norske par. Fra dette årets World Cup kan de ellers notere seg 13. plass i Moskva og 16. plass i Wien.

De to fyllingsdølene er et av de tre landslagsparene fra Bergen som holder til på Rock’n’Rolf danseskole. Ifølge de to er det i Bergen og Trondheim man finner de største Boogie Woogie-miljøene i landet.

For dem som ikke vet, er Boogie Woogie swing fra 50— og 60-tallet. De danser ikke koreografert, og i konkurransene får ikke deltakerne høre låten de skal danse til før de står klare på gulvet.

–Vi blir bedømt for musikkforståelse, fotarbeid, variasjoner som saltoer og lignende, sier Janine.

Fordelaktig dans Uniformene skal være tidsriktige, dansen og musikken stammer fra tiden femti år tilbake i tid. Likevel går ikke de to fullstendig opp i tidsepoken. Dansen kan danses til det som er av musikk og dansekunnskapene kan være en fordel ute på byens dansegulv.

– Man får lett praktisert ute på byen, kan man si, sier Thor Kristian.

Til våren starter en ny dansesesong for søskenparet, med turneringer hjemme og ute i verden.

– Hvor lenge vil dere holde på å danse?

– Vi vet ikke hva som skjer neste år. Til våren er jeg ferdig på Katedralskolen og skal begynne å studere. Men jeg vet ennå ikke hvor, sier Janine Seth.

Gudrun Sylte
Gudrun Sylte