Peter Bruvik fra Askøy mistet parkeringsplassen sin da banken han jobber for flyttet inn i nye lokaler i Solheimsviken.

Her var det bare kundene som fikk parkere, over 700 parkeringsplasser forsvant, og praten gikk høyt i lunsjen om hvordan man nå skulle komme seg til jobben.

— Svømmeturen var et av mange alternativ som ble dratt frem og var først nevnt som en spøk. Men etter hvert som tiden gikk, ble det enda mer prat om det, sier Bruvik til Askøyværingen som først omtalte gårsdagens vågestykke.

Slapp ikke unna

Da kollegaen Ørjan Karlsen tilbød seg å stille med følgebåt, var det ingen annen vei ut av skrytet for Bruvik enn å gjøre det.

— Da hadde han ikke så mange unnskyldninger lengre, sier Karlsen.

Den syv kilometer lange turen ble beregnet å ta tre timer. Med en arbeidsdag som starter klokken ni, ble det en tidlig morgen for Bruvik som skulle rekke jobb.Planen var å ta pauser for å drikke hver halvtime og for å spise hver time. Tross enkelte tyngre perioder, gjennomførte Bruvik til slutt den strabasiøse turen med et smil og en high-five.

— Mye negative tanker

Med en ankomst klokken 09.40, er det muligens en banksjef et sted som er misfornøyd med Bruviks stunt. Selv er han storfornøyd.

— Tidsskjemaet røk, men samtidig synes jeg det gikk over all forventing. Den første halvannen timen var det ganske jævlig. Det var mye negative tanker, tilstår han.

Han hadde planlagt å bruke en halvtime på å komme seg over til fastlandet, men på grunn av sterk motstrøm brukte han det tredobbelte.

— Da jeg kom forbi sjøkrigsskolen gikk det bedre, og jeg kjente at svømmeteknikken satt litt bedre.

Tross frisk luft, trim og mulighetene til å slippe parkeringsproblemene ved å hoppe i havet, blir ikke dette en daglig rutine med det første.

— Nei, det blir ikke flere ganger. Det er ikke den mest effektive måten å komme seg til jobb på. Men jeg er glad for at jeg gjennomførte det, sier Bruvik.

Peter Bruvik tok flere større og mindre pauser underveis på den tre timer lange turen.
Jan Erik Storebø