To svartkledde skikkelser springer opp av Grimevatnet, setter seg inn i en ventende bil på hver sin varme dyne, og stapper føttene ned i plastposer. Dusjen venter.

Vanligvis pleier amerikansk-israelske Kenneth Demac å gå hjem etter svømmeturene i Grimevatnet, en strekning på omtrent en kilometer. Men etter at badingen onsdag førte til full utrykning fra både politi, brannvesen og helsevesen fordi forbipasserende trodde noen var i ferd med å drukne, fikk Kenneth og svømmeturene hans litt mer oppmerksomhet enn vanlig.

Bak rattet i den ventende bilen satt nemlig en BA-fotograf, og den andre svartkledde var en BA-journalist.

La oss spole tiden litt tilbake. En halv time tidligere sto representanter for halve media-Bergen på land ved Grimevatnet og frøs. Gordon Andersen fra BA frøs aller mest. Og han hadde sagt seg villig til å svømme sammen med Kenneth.

— Jeg har aldri isbadet før, sier han før han stuper uti og setter i et vræl. Men etter 20 minutter i vannet hevder han hardnakket at det var mye bedre enn fryktet. Ifølge den noe mer rutinerte isbaderen tar det noen få minutter å venne seg til det kalde vannet, men så er det flott så lenge en er uti.

— Vel blåst, gliser Kenneth da karene har tatt en runde. Vanligvis svømmer han en kilometer i vannet minst en gang i uken året rundt.

— Helt fantastisk, er dommen. Men så må de to badende springe til bilen. Til mediefolkene som gjerne vil vite mer om turen, sier han bare følgende:

— Jeg sa til dere at vi ikke kunne snakke etterpå!

Arne Nilsen