En person ble observert i sjøen ved Sandviken ved 17.40-tiden.

— Jeg skulle bare trene etter jobb, forklarer mannen til BTs journalist på stedet.

Mann i 20-årene

— Det var en mann i 20-årene som hadde vært og svømt med tørrdrakt. Han var kommet på land selv da vi kom og klarer seg selv. Jeg tror ikke det er mer for oss å gjøre her, sa en politibetjent på stedet.

Store mannskaper, tilsynelatende et 20-talls personer, rykket ut fra politi, brann og helse. Aksjonen skjedde ved kaien utenfor Neumann Bygg.

RETURNERER: Mannen kom seg opp på land for egen maskin, og redningsmannskapet returnerer.
ØRJAN TORHEIM

Så en mann i sjøen

— Dette er en avstandsmelding. Vi er foreløpig usikre på om det er en person som har problemer. Vi har rykket ut med redningsdykkere, sa vaktkommandør Arne Rikstad ved 110-sentralen like etter at alarmen gikk.

Kvinnen som meldte fra til brannvesenet skal ha forklart at hun så en mann som så ut til å svømme i sjøen rundt 50 meter utenfor Neumann Bygg i Sandviken ved 17.40-tiden.

Kort tid etter, meldte brannvesenet at mannen i sjøen var kommet trygt på land.

Kunne ført til redningsaksjon

— Vi fikk melding om at det var en i vannet der ute, men det viste seg at han hadde på seg tørrdrakt og var ute for å trene, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Bjarte Rebnord.

Politiet er ikke spesielt begeistret for mannens valg av trening.

— Det medførte i hvert fall at noen varslet politiet. Men det er klart at hvis han er vant til å svømme under sånne forhold, og har kledd seg godt, skal jeg ikke si at det er direkte uforsvarlig. Men hadde han varslet oss på forhånd, så hadde vi i alle fall visst hva han drev med, sier Rebnord.

— I verste fall hadde det ført til en savnet- eller redningsaksjon. Så visse betenkeligheter har vi.

DYKKERE: Brannvesenet rykket ut med dykkere etter meldinger om at en person lå i sjøen utenfor Neumann Bygg i Sandviken.
ØRJAN TORHEIM