Han er den andre rullestolbrukeren som har mistet lappen for råkjøring på denne veien bare i august.

Den 2. august i år ble en annen rullestolbruker tatt for råkjøring på samme veien. Han kappkjørte med en annen bilist i 140 km/t i Fritz C. Riebers vei. Begge mistet førerkortet.

— Frykter dødsulykke

— Det er bare et tidsspørsmål før det skjer en alvorlig trafikkulykke i Fritz C. Riebers vei. Det har ikke vært noen dødsulykker på denne veien etter at den ble firefelts vei, men nå frykter jeg det snart skjer, sier leder for trafikkavsnittet i Bergen sentrum politistasjon Arvid Ask til bt.no.

Strekningen Fjøsangerveien, via Fritz C. Riebers vei og opp til Troldhaugtunnelen er den veien politiet i Bergen nå tar flest bilførere i fartskontroller.

Med rullestol i bilen

Onsdag kveld stoppet politiet 33 bilister for fartsovertredelse i Fritz C. Riebers vei, to av dem mistet førerkortet.

En 57 år gammel mann fra Haugesund ble tatt i 123 km/t i en Toyota, mens en 39 år gammel mann fra Fana ble tatt i sin Opel i 133 km/t.

Haugesunderen er bevegelseshemmet og hadde rullestolen med seg i bilen, da han råkjørte.

Behov for spenning

— Det er ingen forskning som jeg kjenner til, som tilsier at folk som er bevegelseshemmet kjører fortere enn andre. Det en kan tenke seg er at behovet for spenningen med råkjøring, slår ut for enkelte rullestolbrukere som til daglig har færre arenaer å utfolde dette på, sier trafikkpsykolog og forsker Pål Ulleberg ved Transport Økonomisk Institutt til Bergens Tidende.

— Dette må bare være tilfeldigheter. Noen funksjonshemmede vil som andre teste grenser. Uten at jeg vet noe om det i disse konkrete tilfellene, kan det også være folk som har kjørt fort før og derfor må bruke rullestol nå, sier kontorleder Alf Are Skog Norges Handikapforbund Hordaland.

Drar farten med seg

Arvid Ask sier at bilistene drar fartsnivået de har i Fritz C. Riebers vei, med seg i begge retninger.

Kjører en bilist i 95 km/t i 80-sonen, kjører han også ofte videre i 80 km/t i 60-sonen ved Lagunen eller nedover Fjøsangerveien, mener Ask.

På E39 fra Danmarks plass og oppover mot Lagunen, har det vært en rekke alvorlige ulykker med personskade de siste årene.