ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.no

For dette, og andre bedragerier, har Bergen byrett dømt mannen til ubetinget fengsel i 120 dager. Det virket straffskjerpende at 29-åringen også tidligere er svindeldømt.

Fikk fikset tanngarden Da 29-åringen kom til tannlegen med en betent tann, oppgav han at han var daglig leder i et firma. Tannlegeregningen skulle dekkes gjennom en forsikringsordning firmaet hadde.

Tannlegen ordnet mannens betente tann. I tillegg ville 29-åringen ha utført annet arbeid på tanngarden sin. Til sammen utførte tannlegen arbeid på kreditt for mer enn 20.000 kroner. 29-åringen eide ikke nålen i veggen, og retten mente at han bevisst bedrog tannlegen.

Svindlet til seg julegaver Mannen brukte samme tvilsomme, for ikke å si ulovlige, metode da han skulle kjøpe julepresanger til sin samboer julen 1999. Han spaserte inn i en gavebutikk og plukket til sammen ut julepresanger for 3.500 kroner. Han oppgav at fakturaen skulle sendes til et firma. Han oppnådde dermed kreditt, men var ute av stand til å gjøre opp for seg.

29-åringen fikk også kreditt da han fikk utlevert ti kostbare Nokia mobiltelefoner. Han ba om at regningen skulle bli sendt til et firma han tidligere hadde hatt en viss tilknytning til. Firmaet fikk fakturaen, men så aldri noe til mobiltelefonene.

Mannen ble også dømt for flerfoldige kjøreturer uten førerkort.