33-åringen fra Bergen ble fremstilt for fengsling i Bergen tingrett i går formiddag, siktet for en rekke bedragerier av hoteller og spisesteder, samt to tilfeller av uttak på en annen persons minibankkort.

Ble kjent på Haukeland

Det skjedde etter at 33-åringen i fjor var innlagt på Haukeland sykehus. Der ble han kjent med en medpasient som han senere reiste ut på Sotra og besøkte. Da var spørsmålet om han kunne låne penger.

Han fikk låne 350 kroner, og fikk den nødvendige fullmakten til å ta ut pengene på mannens minibankkort.

I stedet for å ta ut 350 kroner, tok han ut nær 15.000 kroner.

Svindelen ble oppdaget, da kontoeieren sjekket kontoen sin kort tid senere, og tok kontakt med banken.

Rundreise i Arendal

33-åringen er siktet for nylig å ha gjennomført en rundreise på hoteller og spisesteder i Arendal, der han har forsynt seg fra hoteller og spisesteder. Han ble pågrepet av Agder-politiet i slutten av denne uken, og fraktet til Bergen til fengsling. Hordaland politidistrikt har også hatt pågripelsesordre på ham.

Fra 10. mars til 15. mars bodde 33-åringen på Thon Hotell i Arendal, et opphold som skulle ha kostet ham over 8000 kroner, hadde det ikke vært for at han stakk fra stedet da regningen skulle betales.

I samme periode som han bodde ved hotellet spiste han på flere restauranter i Arendal, uten å betale. Han gikk hver gang regningen kom.

Domfelt åtte ganger

33-åringen er også siktet for å ha svindlet Almaas hotell på Stord for over 9000 kroner. Det skal ha skjedd i februar i år.

Fra 2005 har han på seg 22 svindel— og bedragerisaker. Han er domfelt åtte ganger, og har sin siste dom fra 2004.

Påtalemyndigheten mener 33-åringen har gjort det til en livsstil å reise rundt på ulike hoteller og spisesteder, uten å gjøre opp for seg.

33-åringen ble i dag fengslet for to uker. Retten la vekt på at siktede ikke viser evne til å avholde seg fra kriminalitet.

Den siktede erkjente ikke staffskyld.