Ronny Lentføhr, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, sier til bt.no at to personer har meldt seg at de har blitt svindlet av omreisende teppeselgere. En av dem kjøpte fredag to tepper for til sammen 30.000 kroner fra de svært pågående selgerne.

– Etter at personen fikk summet seg og studert teppene nærmere, kom det frem at de var av svært dårlig kvalitet og neppe verd mer enn en tusenlapp. Det kan virke som om disse selgerne har dannet seg et inntrykk av potensielle kunder, og konsekvent oppsøker eldre mennesker. Politiet etterforsker sakene som bedrageri, sier Lentføhr.

Kjent problem

Det er ikke bare i Bergen svindelen foregår.

– Omreisende, aggressive teppeselgere er et problem vi kjenner fra hele Norge. Disse ser ut til å konsentrere seg om Hordaland. Vi har en del navn i registeret vårt som vi sjekker opp mot dette. Selgerne legger jo igjen både navn og visittkort, sier operasjonslederen.

Blir med i banken

Fredagens teppekjøpere befinner seg i Fana og Bergen sentrum. Selgerne presenterer seg gjerne som representanter fra etablerte teppeforretninger, og tilbyr dyre tepper til redusert pris. Disse teppene er i realiteten av svært dårlig kvalitet. Selgerne tilbyr seg til og med å bli med folk i banken for å ta ut penger.

– Vi vil være i forkant nå og advare folk før for mange blir svindlet. Jeg ber om at folk er skeptiske til omreisende teppeselgere, sier Ronny Lentføhr.

Han vil gjerne ha tips fra publikum, spesielt med beskrivelse av personer, oppgitte navn, visittkort og kjøretøy.

Har du opplevd liknende svindel? Del det gjerne med oss!

Odd Mehus