Roy Hilmar Svendsen

Kvinnens taktikk er like enkel som den er utspekulert. Gjennom en rekke likelydende kontaktannonser i norske aviser prøver hun å få enslige menn til å sende henne penger. Mye tyder på at hun ofte lykkes, for annonseforfatteren har brukt samme taktikk helt fra 1998.

Navnet tilhører treåring En 49 år gammel mann fra Bergen svarte på «Renates» kontaktannonse i BT 11. august i år. Han er rystet over brevet han fikk fra personen som hevder å være en 38 år gammel kvinne. For navnet vedkommende skriver under med er ren bløff. En sjekk i Folkeregisteret viser at det kun finnes én person i hele Norge med det oppgitte navnet, og det er en tre år gammel jente i Ulsteinvik.

Det finnes heller ingen personer med det oppgitte etternavnet på adressen «Renate» oppgir. Det er en leiegård i Oslo med 16 boenheter. BT har vært i kontakt med utleier på adressen, som hevder han aldri har sett eller hørt kvinnens navn.

Lokker med sex Den bergenske 49-åringen trodde ut fra ordlyden i annonsen at den var fra en respektabel kontaktsøkende kvinne.

— Det var ingenting tvilsomt i annonsen. Der fremstod hun som veldig seriøs, sier 49-åringen, som ønsker å være anonym.

Men svarbrevet han fikk vekket atskillig skepsis. Hun beskriver tidlig sitt pene utseende og åpne forhold til sex, og foreslår et møte i Bergen, som er planlagt i detalj helt ned til togtider. Brevet er i tillegg skrevet på datamaskin, angivelig fordi avsenderen «synes data er interessant».

Krever reisepenger Videre ber «Renate» 49-åringen om å sende henne tusen kroner, godt pakket inn i et vanlig brev. Dette skal etter sigende dekke hennes reiseutgifter.

Begrunnelsen lyder: «Siden jeg er uten jobb for tiden, har jeg dårlig råd. Så hvis du vil at jeg skal besøke deg nevnte helg, må du sende meg penger til reisen tur/retur.»

Kvinnen lover å betale pengene tilbake ved en senere anledning. «Renate» hevder også at hun er i ferd med å flytte til Bergen, hvor hun har fått seg jobb.

GJENGANGER: Dette er annonsen som stod på trykk i BT 11.august i år. Personen som står bak krever tusen kroner av mennene som svarer. Annonser med nøyaktig samme ordlyd har stått på trykk i flere andre aviser.