Mannen var tidligere investeringsrådgiver og hadde som oppgave å hjelpe å plassere kvinnens pengeformue i utlån for høy rente.

Forfalsket Ved hjelp av en rekke falske fullmakter tok han ut minst 1,8 millioner fra kvinnens konti, det aller meste kontant fra banken.

Han overførte også tre pantobligasjoner verdt 480.000 kroner til seg selv ved hjelp av kopierte signaturer og solgte kvinnens aksjer for 390.000 kroner. Pengene overførte han til seg selv ved hjelp av kopierte signaturer.

Han var også i Danmark og hentet en bil for henne. Den ble registrert på ham selv. Ifølge hans forklaring var det forskudd på arv fra henne til ham. Han ble ikke trodd av retten.

69-åringen forfalsket også en søknad – uten hennes viten eller vilje – om å bli hennes hjelpeverge.

Mannen fikk sin dom i Gulating lagmannsrett i februar . Der fikk han fire og et halvt års fengsel.

Han anket imidlertid både straffeutmålingen og på grunnlag av saksbehandlingsfeil.

I forrige uke sa Høyesteretts ankeutvalg enstemmig nei til å behandle saken.

— Jeg har vært altfor snill

69-åringen erkjente ikke straffskyld i lagmannsretten, og mente at den 81-årige kvinnen bevisst ga ham fullmakt til å disponere over hennes formue. At han kopierte hennes signatur over på en rekke dokumenter, forklarte han bare var en praktisk måte å gjøre ting på og for å vise henne hvordan fullmakter ville se ut.

Han sa også at alt han gjorde kun var for å hjelpe henne, og at alle pengene som forsvant enten er gitt til henne eller brukt til å betale regninger for henne.

— Jeg har hjulpet henne over alle støvelskaft. Jeg har vært altfor snill, har han sagt under rettssakene.