Med søtt smil og falske historier har 22-åringen gjort det til sin spesialitet å svindle eldre mennesker. Hun har kalt seg «Silje», «Sandra» og «Siri» og har blant annet oppgitt å være hjemmehjelp i nød og ransoffer.

Ba om busspenger

Denne gangen har Bergen tingrett dømt henne for to forhold som skjedde i september og oktober i år, mens hun var løslatt på prøve. Søndag 16. september oppsøkte hun en 91 år gammel kvinne og presenterte seg som «Sandra». Hun sa at hun trengte penger for å reise til Florø med buss. 91-åringen trodde på henne og ga henne 700 kroner til bussen.

Mandag 15. oktober sa hun til en 55 år gammel kvinne at hun het «Siri» og at hun trengte penger til bussen til Jondal. Hun sa at hun hadde mistet alle pengene sine etter å ha vært innlagt på Haukeland Universitetssykehus i forbindelse med en hjertefeil. Den 55 år gamle kvinnen trodde på henne og ga henne 300 kroner.

Erkjente straffskyld

Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at «Silje» bevisst forledet 91-åringen og 55-åringen til å gi henne penger uten at hun hadde til hensikt å betale tilbake pengene. 22-åringen erkjente også straffskyld for de to forholdene.

«Silje» var også tiltalt for å ha stjålet 3000 kroner fra nattbordsskuffen til den 55 år gamle kvinnen som lånte henne penger, noe hun nekter for å ha gjort. Retten valgte å frifinne henne på dette punktet.

«Silje» er tidligere domfelt to ganger for tilsvarende forhold, noe retten ser på som skjerpende. Selv om hun har erkjent de to forholdene og sliter med rusproblemer, er hele straffen gjort ubetinget på grunn av allmennpreventive hensyn.

Hun er også dømt til å betale tilbake de 1000 kronene hun svindlet til seg fra de to kvinnene.