Granheims forsvarer, advokat Odd Drevland, mener politiet har gjort en altfor dårlig etterforskningsjobb før saken ble oversendt retten.

— Politiet har ikke god nok oversikt over denne saken. Alt sammen bygger på en gedigen rettslig misforståelse fra politiets side, mener Drevland.

Påtalemyndigheten mener blant annet at Granheim har solgt 45 biler uten å regnskapsføre dem, noe som skal underbygge anklagene om at Granheim har underslått rundt seks millioner kroner fra Lieco Auto, som tok over som eier av Granheim Bilsenter i oktober 2002.

— Nesten alle disse bilene er kommisjonsbiler, biler Granheim har solgt for andre, sier advokat Odd Drevland.

Arild Granheim, som både har vært selger og daglig leder i Granheim Bilsenter AS, ble pågrepet og varetektsfengslet i januar i fjor. Anmeldelsen og pågripelsen kom samtidig med at Lieco begjærte Granheim Bilsenter konkurs.

Tiltalen mot 30-åringen er på hele 13 sider, og inkluderer anklager om bedragerier, underslag og brudd på regnskapsloven. Granheim sa seg ikke skyldig i de alvorligste punktene da rettssaken startet mandag, men vedgikk skyld for manglende innbetaling av 19.000 kroner i moms.

Retten har satt av hele to og en halv uke til den omfattende rettssaken, som etter planen skal være ferdig onsdag 19. januar.

Aktor i saken, politiadvokat Mevatne, ønsker foreløpig ikke å uttale seg om hvilken straffepåstand han akter å legge ned for bilselgeren. Forsvarer Drevland sier han har godt håp om å få påtalemyndigheten til å frafalle noen tiltalepunkter underveis.

Arild Granheim ønsket i går ikke å kommentere saken overfor BT.