Han hadde også euro, dollar og britiske pund.

Norsk politi har ikke fått vite hvor mye penger fransk politi har beslaglagt fra bergenseren da han ble pågrepet i Frankrike i desember. Han var etterlyst gjennom Interpol for mistanke om at han har tatt kassabeholdningen på restauranten Xhibition.

Geir Hove og Tom Pedersen, som eier Xhibition, har hevdet at det er snakk om 470.000 kroner.

Hos den franske statsadvokaten får Bergens Tidende opplyst at mannen hadde 360.150 kroner på seg da han ble tatt. Det kan bety at han kan ha rukket å bruke 110.000 kroner. Men følge statsadvokaten nekter han for å ha stjålet så mye penger.

— Det var faktisk det eneste han protesterte på. Han erkjenner å ha tatt penger, men mener det er snakk om 420.000 kroner, sier assisterende statsadvokat Eric Seguin ved statsadvokaten i Caen.

Penger til kreditorene

1. februar ble restaurantselskapet bak Era restaurant i Xhibition begjært konkurs. Pengene som nå er beslaglagt i Frankrike vil derfor bli krevd inn av konkursboet.

Bostyrer Eivind Pundsnes er fornøyd med at et så stort beløp er i sikkerhet.

— Det er gledelig at pengene fortsatt er i behold og at de kan fordeles til kreditorene som har tapt penger på denne konkursen, sier Pundsnes til BT.

Så snart mannen blir utlevert, blir også pengene tilbakeført til Norge. Pundsnes vil i samarbeid med politiet sørge for at disse pengene blir overført til konkursboets konto. Lønnskrav og statens momskrav blir prioritert.

Visste ikke om advokat

Den 37 år gamle bergenseren har også hatt advokathjelp.

— Det var en enkel og grei affære. Han erklærte at han ville hjem, men han har ikke erklært seg skyldig, sier advokat Pascale Salama til BT.

Hun forteller at hennes klient har vært i relativt god form, og at han ikke har gitt uttrykk for at han trengte mer hjelp juridisk sett.

Fra den norske ambassaden i Paris og vedkommendes familie har Bergens Tidende fått opplyst at 37-åringen ikke hadde advokat i Frankrike. Det var altså feil, en av mange forvirrende usikkerhetsmomenter i denne saken.