Professoren, som har årslønn på over en million, er mistenkt for å ha prøvd å skaffe seg noen ekstra tusenlapper etter en bilkollisjon.

Ifølge BA har politiet etterforsket saken i nærmere ti måneder, men ennå har ikke den prisbelønte forskeren i 50-årene blitt siktet.

Politiadvokat Kjersti K. Svendsen ved Hordaland politidistrikt håper å kunne bestemme om det skal reises straffesak i begynnelsen av januar. Hvis ikke, blir saken henlagt.

Ga feil informasjon om kollisjonen

— Vedkommende får lik behandling som alle andre, svarte Svendsen da BA spurte hvorfor etterforskningen har tatt så lang tid, og om dette hadde noe med vedkommendes høye status å gjøre.

Bakgrunnen til etterforskningen skal være at at professorens forsikringsopplysninger ikke sto i forhold til det andre vitner hadde sagt om kollisjonen.

Forsikringsselskapet anmeldte forholdet til politiet 9. mars i år.

Har nektet å forklare seg

Professoren har hittil nektet å forklare seg overfor politiets etterforskere, fortsetter BA.

Dette skal være fordi vedkommende ikke har fått tilgang på saksdokumentene. Grunnen til dette er at politiet mener at vedkommende vil kunne forandre sin forklaring basert på informasjonen i dokumentene.

Kan være kvinne eller mann

Lagmannsretten er enig i synspunktene, men mener at mistenkte ikke lenger kan ødelegge bevis eller påvirke vitner, skriver BA videre.

— Dersom den mistenkte forsøker å tilpasse seg andres forklaringer, vil det kunne avsløres, uttaler lagmannsretten, som nå har gitt professoren fullt innsyn i hva anklagene bygger på.