25-åringen ligger nå nyoperert og groggy på Haukeland universitetssykehus, etter å ha fått seg en kraftig smell i tinningen.

— Min sønn sto bak i salen og snakket med en jente. Plutselig fikk han saueskallen midt i hodet. Han segnet om og ble borte noen sekunder, sier faren til Bergens Tidende.

På scenen sto blackmetalbandet Mayhem. De verdensberømte mørkemennene hadde i kjent stil lagt opp til et sceneshow noe utenom det vanlige. Blant ingrediensene: Tre oksehoder og tre sauehoder. Ferskvare rett fra slakteren. De mer enn middels teatralske rockerne holdt på med et ekstranummer, da vokalisten Maniac satte inn sluttspurten.

— Han hogg løs på ett av sauehodene, som sto på et spidd. Hodet satte seg fast på Maniacs kniv. Plutselig løsnet sauehodet, fløy gjennom lokalet og traff 25-åringen bak i salen. Jeg snakket med bandet, som sier at de så mannen gikk ned for telling. En av våre vakter var kjapt på plass, og det virket som 25-åringen kom fort til hektene. Han forlot lokalet for egen maskin, forteller Camilla Wickstrøm, bookingansvarlig i Bergen Realistforening.

Dagen etterpå våknet imidlertid mannen med en dundrende hodepine, og ble sendt til sykehus. Der ble han operert i hodet. I kveld ligger han fremdeles på sykehus, kraftig forslått.

— Bare flaks at det ikke gikk verre. Et sauehode er akkurat som en murstein, det vet jeg. Det er steinhardt, og veier et par kilo, sier faren til BT. Han har anmeldt episoden.

— Mest for å være på den sikre siden, dersom min sønn skulle noen varige men etter smellen, forklarer han.

Konsertarrangøren tar ikke selvkritikk for det flygende dyrehodet.

— Vi beklager selvsagt det som har skjedd, men mener det ikke er noe vi kunne gjort for å forhindre det. Ting skjer, også på konserter, sier Camilla Wickstrøm.

HELVETE LØS: Mayhem på Kvarteret. FOTO: HELGE SKODVIN