Brannvesenet sendte fem biler til Bohrs gate da de fikk melding om røyk i gangen i bygården.

— Det viste seg at røyken i gangen i tredje etasje skyldtes en svidd brødskive i brødristeren, opplyser vaktkommanør Thorstein Nerås ved Bergen Brannvesen til bt.no.

Kjente røyklukt

  • Jeg kjente røyken helt inn i leiligheten. Da jeg kom ut i gangen var den full av røyk, forteller en 23- år gammel kvinnelig student som bor i femte etasje i leiegården.

— Vi varslet brannvesenet og prøvde å banke på dørene nedover i etasjene. Røyken ble mindre nedover i etasjene. Det luktet som en brødrister som hadde stått på lenge, forteller studenten til bt.no.

Og så var det akkurat det det var.

Evakuerte 11 leiligheter

Brannvesen rykket ut med fem brannbiler inkludert Simon Snorkel. De hadde noe problemer med å manøvrere seg på plass mellom de parkerte bilene i Bohrs gate.

Alle de elleve leilighetene i bygården ble evakuert. Og brannslanger ble trukket oppover etasjene.

- Baluba utenfor

Søvnen var ikke vasket ut av alle ansiktene til beboerne som stimlet sammmen utenfor leiegården, men ellers tok de situasjonen med stor ro.

— Vi hørte baluba utenfor og kom oss ut, forteller Roger Vatnøy. Lille Emil (9 måneder) tok oppstusset med godt humør, mens mamma Heidi hutret litt bare ikledd en tynn genser i morgenkulden.

Familien Vatnøy bor i kjelleretasjen i Bohrs gate 6.

EMIL EVAKUERT: Lille Emil Vatnøy (9 mnd.) ble sammen med pappa Roger, evakuert etter brannutrykning i Bohrs gate 6 i morges.
FOTO: RUNE SÆVIG