Se flere bilder fra svenskesmellen

Det var i 17.50— søndag kveld den unge kjøreeleven satte seg bak rattet på en svenskregistrerte sølvgrå Audi med svensken ved siden av. Ferden startet på parkeringsplassen om lag 50 meter fra inngangen til Rema-butikken. Kvinnen hadde aldri før sittet bak et bilratt.

— Det gikk veldig forsiktig til å begynne med, forteller hun gråtende til Bergens Tidende. - Så begynte det å gå fortere, litt for fort. Jeg fikk panikk og ville bremse, men tok feil av bremsepedalen og gasspedalen, sier hun.

Dermed braste bilen gjennom en høy stabel med tomme øl- og brusflasker som sto lagret foran hovedinngangen til butikken, videre gjennom glassdøren før bilen stoppet omtrent ved kassaapparatene. Både den svenske «sjåførlæreren» og hans elev kom fra det uten fysisk skade.

Men bilen måtte kjøres vekk av Falken etter øvelseskjøringen, og glassmestere fikk en del glass å skifte ut.

— Jeg skal aldri, aldri mer kjøre bil mer så lenge jeg lever, sier den unge kvinnen med fortvilelse og gjennom tårer.

— Jeg var nok en dårlig sjåførlærer, sier den unge svenske mannen med antydning til et lite galgenhumoristisk smil i munnvikene.

SØNDAGSÅPENT: En glassmester var i går kveld i full gang med å bøte på skadene den uheldige kjøreeleven hadde påført Rema 1000-butikken på Minde.<p/>FOTO: VEGAR VALDE