Tre menn i alderen 19 til 21 år er nå dømt til ubetinget fengsel etter å ha gått løs på studenten utenfor utestedet Kvarteret i fjor sommer.

– Volden var uvanlig brutal, mener politiadvokat Trond Eide ved Hordaland politidistrikt.

Klarte ikke puste

Det var natt til 27. juni i fjor den 22 år gamle studenten dultet borti en av ungdommene utenfor Kvarteret. Selv om han beklaget og unnskyldte, angrep ungdommene ham.

– Jeg husker nesten ingenting, bare at legen syr kuttet jeg fikk i ansiktet, forteller 22-åringen.

Flere vitner har beskrevet den grove voldsutøvelsen slik:

Ungdomsgjengen skjelte ut studenten, sparket mobiltelefonen ut av hånden hans, og slo ham i ansiktet så han begynte å blø.

En dørvakt forsøkte å beskytte studenten, men klarte ikke å forhindre at en 19-åring slo ham knallhardt i ansiktet. Studenten ble liggende på bakken med spasmer. Han hadde svelget tungen og var i ferd med å kveles.

En dørvakt tok hånden inn i munnen og prøvde å få tak i tungen. Da tok en av ungdommene løpefart og sparket det bevisstløse offeret i hodet.

«Om styrken i sparket forklarte han at det var kraftig, om enn ikke så kraftig som når man sparker en fotball», heter det i dommen fra Bergen tingrett.

Kun flytende føde

En av vaktene som ga studenten førstehjelp, Harald Jonsgar, beskriver situasjonen som skremmende.

– Jeg er lettet over at det gikk bra, men skuffet over hva folk kan få seg til å gjøre, sier Jonsgar.

De tre mennene ble funnet skyldig i å ha utøvet vold under skjerpende omstendigheter. Den yngste av dem, en 19-åring fra Fyllingsdalen, ble også dømt for å ha slått ned en annen mann noen måneder tidligere.

Den gang trampet han på offerets ansikt mens vedkommende lå på bakken. Konsekvensen ble knust kjeve og flere skadde tenner. Offeret kunne bare spise flytende føde i en lengre periode.

19-åringen ble dømt til ti måneders fengsel. De to kameratene hans slapp unna med 75 og 125 dager bak murene.

ÅSTEDET: Det grove overfallet skjedde her, utenfor studenthuset Kvarteret i Bergen sentrum.
Arkiv