Tirsdag 18. mars observerte en politipatrulje den nigerianske statsborgeren på Klosteret. De fikk mistanke om at han solgte narkotika og fulgte etter ham.

Fryktet for helsen

Ved Den Nationale Scene ble den nigerianske statsborgeren stanset av patruljen.

— Han gjorde svelgebevegelser og patruljen forsøkte å åpne munnen hans. Han klarte å svelge det han hadde i munnen. Patruljen ble bekymret for at det skulle gå hull på innpakningen og tok ham i arresten, sier Lene Kristin Hennø, politiadvokat ved allmennseksjonen i Hordaland politidistrikt.

Den ansvarlige juristen bestemte at mannen skulle fremstilles for lege. På et spesialtoalett kom kapslene ut. Politiet mener han har vært i Bergen for å selge narkotika.

— Vi beslagla telefonen hans og har sporet ulike kontakter som vi mener tilhører byens rusmisbrukere. Han hadde også på seg 5700 norske kroner og 1050 Euro. Vi mener pengene stammer fra heroinsalg, sier

Risikerer ett år

Fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker. I tingretten innrømmet han de faktiske forhold, men nektet for å ha gjort noe straffbart. Han visste ikke at det var straffbart, forklarte han i retten.

«Siktelsen gjelder grov narkotikakriminalitet ved oppbevaring og salg av formentlig over 20 gram heroin. Straffutmålingsnivået vil være fengsel i over 1 år», heter det i en kjennelse fra Bergen tingrett. Retten skriver at 33-åringen må regne med å sitte varetektsfengslet frem til rettssak.