Nå sitter den tyske statsborgeren varetektsfengslet i Bergen etter at han ble avslørt i januar 2011. Tollerne på Flesland fattet mistanke og stanset mannen på flyplassen. Han kom fra Amsterdam med det ulovlige stoffet skjult i kroppen. Politiet mener han arbeidet for et nettverk organisert av en nigerianer i Amsterdam.

Han har innrømmet å ha smuglet omtrent samme tilsvarende mengde narkotika en gang før han ble tatt.

Turene med stoffet var langt fra risikofri. Hadde det gått hull på posene, ville han ha mistet livet.

Hvite europeere

Etter det bt.no kjenner til har det kommet frem under etterforskningen at mannen fikk mellom 15.000 og 20.000 kroner for å transportere heroinen til Bergen inne i sin egen kropp.

Politiet mener ligaen bevisst har rekruttert hvite europeere til å transportere stoffet.

— Det viser i hvert fall etterforskningen, trolig fordi sjansen er mindre for at de stanses gjennom tollen, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

- Veldig lav styrkegrad

Mannens forsvarer er advokat Christine Hamborgstrøm.

— Min klient innrømmer å ha innført narkotikaen, som har en veldig lav styrkegrad. Det er faktisk snakk om en styrkegrad på under en prosent, sier Hamborgstrøm.

— Denne saken viser kynismen i narkotikahandelen. De som smugler stoffet, tar store sjanser mot lovnad om småpenger. de som organiserer handelen, sitter igjen med betydelig fortjeneste, legger hun til.

Bt.no har vært i kontakt med andre advokater. De forteller at det er helt vanlig at narkotikakurerne mottar rundt 15.000 kroner for å frakte stoff inn i Norge. Den siktede mannen som er tatt for narkotikasmugling takket nei til bt.no da vi ønsket å intervjue ham.

- KYNISK: Christine Hamborgstrøm er den siktede mannens forsvarer. Hun mener saken viser hvor kynisk narkotikasmuglingen er.
HEIKO JUNGE, SCANPIX