— Målet mitt var å sykle 2500 kilometer rett nordover, til Trondheim. Etter planen skal jeg være fremme på onsdag, forteller 42-åringen.

Sykkelentusiasten gjør det ikke for trimmen alene. Bone er en stor beundrer av arbeidet til SOS Barnebyer, har i mange år ønsket å gjøre en innsats for organisasjonen. For tre år siden dalte ideen om en sykkeltur ned i hodet hans.

— Dette er tredje året jeg sykler for SOS Barnebyer. Målet mitt er å få oppmerksomhet rundt barnebyene, og å samle inn penger til dem. For hver kilometer jeg sykler, gir folk et visst beløp. Nå er vi oppe i 8000 Euro, forteller Bone.

— Dessuten er det en fin ferietur, smiler han.

I går morges kom han med danskebåten til Bergen. 13 dager og 2030 kilometer var unnagjort. Men den australskfødte syklisten bevilget seg ikke noen unødvendig pust i bakken. Allerede klokken 11 gikk turen videre nordover til trønderhovedstaden.

— Jeg har valgt ruten langs kysten fordi jeg har hørt at den ikke er så tung som veien over fjellet. Får bare håpe det stemmer, sier Andrew Bone før han stiger opp på sykkelen, vinker farvel til Bergen og går løs på de siste 470 kilometrene.

IDEALIST: Andrew Bone (42) bruker sommerferien til å sykle inn penger for SOS Barnebyer. Hver dag sykler han 8-10 timer. Om natten sover han i telt. - Danskebåten var mitt lille pusterom på turen, forteller 42-åringen.