• Ka har vi gamle å kose oss med? Bare tv-en! Ikkje nokke annet, sier 86 år gamle Erna Ukvitne. Likevel har hun og de andre på Storetveitgården eldresenter vært uten tv i ukevis.

KJERSTI MJØR

GAUTE J. GAARDER

For mange av de drøyt førti beboerne i Storetveitgården eldresenter har dagene vært lange i november.

— Fjernsynet er ofte den eneste trøsten vi har. Når man ikke har tv, blir alt så trist. Det er for gale at hele huset skal ha det på denne måten, sier Erna Ukvitne.

Etter uværet i begynnelsen av måneden ble tv-skjermene svarte. Det er de fremdeles, selv om både beboere og pårørende har ringt, mast og purret om at feilen må rettes opp. En av dem er Ernas sønn, Ivar Ukvitne.

— Tv-en er selve navlestrengen for mange eldre. Det er uærbødig å ta dem så lite på alvor, sier han til BT.

På gangen til moren står en stor pappkartong med teksten «Colour Television» utenpå. For først trodde familien at det var Ernas tv-apparat det var noe galt med, og kjøpte nytt. Til ingen nytte.

Men ved hjelp av teip, litt aluminiumsfolie, en antenneledning og en kjøkkenstol har imidlertid sønnen laget en provisorisk løsning for Erna. Nå får 86-åringen så vidt inn NRK1, men bildekvaliteten er elendig.

— Dette er ikke holdbart. Det er ikke slik det skal vere, sier hun.

82-åringen Brita Nesse litt lenger borti korridoren kunne ikke vært mer enig.

— De kaller det servicebolig? Kor e' servicen, då?

Driftssjef Kjell Søderstrøm i BBB sier at grunnen til at dette har tatt tid er at det har vært vanskelig å finne feilen.

— Vi har brukt mye tid på å finne feilen, som lå på en fordeler som skal slippe signalene videre til leietakerne. En ny del er nå bestilt, og signalene vil være oppe igjen i løpet av kort tid. Dette arbeidet tar dessverre alltid lang tid, sier driftssjefen som vil understreke at BBB tar beboerne på alvor.

LÅNT ANTENNE: Siden uværet i begynnelsen av november har Brita Nesse og de andre beboerne på eldresenteret i Lindealléen vært uten tv. Nå har 82-åringen lånt en bordantenne, og får iallfall inn et redusert NRK1-bilde. - Tv-en betyr enormt mye for oss eldre. Men hver gang vi klager, får vi høre at «vi arbeider med saken», sier Nesse til BT. <br/>Foto: HELGE SKODVIN