På komitemøte for helse og sosial i ettermiddag svarte helsebyråd Liv Røssland på kritikken fra opposisjonen om kommunens håndtering av brannen i Sandviken.

Redegjørelsen var skrevet av byrådsleder Monica Mæland, som i dag foreslo at det senere blir holdt en høring om denne saken. Les hele brevet fra byrådslederen her.

— Bergen kommune ønsker å få alle fakta på bordet i denne saken. Dersom det viser seg at norske retningslinjer er for upresise og ikke tar nødvendig hensyn til slike hendelser, skal vi være de første til å innskjerpe rutinene, skriver Mæland.

Ifølge Folkehelseinstituttet gir ikke det norske regelverket klare retningslinjer for håndtering av brann i asbestholdige bygninger. Regelverket i andre land skal være mer spesifikt på dette området. Folkehelseinstituttet samarbeider med Helsedirektoratet og Arbeidstilsynet og de aktuelle departementene om en gjennomgang av regelverket.

Opposisjonen mener det er merkelig at byrådet foreslår høring av seg selv.

— Det er et paradoks som er helt hinsides. Dette er som å reise mistillitsforslag mot seg selv, sier Oddny Miljeteig (SV).

— Byrådslederen mener tydeligvis at hun selv har håndtert saken så elendig at høring er påkrevd, sier hun.

Nestleder for helse- og sosialkomiteen, Hallgeir Hatlevik (Ap) er like kritisk.

— Dette er en frekk tilsnikelse av Mæland. Høring er bystyrets instrument for å kontrollere byrådet. Det var opposisjonen som krevde høring, og byrådet innser at det blir høring uansett hva de mener, sier han.

Jo Straube