Det var i nitiden i morges en mann i 20-årene fra Loddefjord kjørte farens dyre Mercedes utover Sotraveien i grassat fart. Bak han lå en sivil politibil.

— Bilen ble målt om lag fra bompengebodene, utover Sotraveien 555 langs Liavatnet og stoppet ved avkjørselen til Loddefjord/Bjørgeveien. I 80-sonen ble han målt på speedometeret til 140 km/t, sier politibetjent Knut Grini ved Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

Grini forklarer at farten må justeres for sikkerhetsmarginer, og at speedometeret på bilen som målte farten skal kontrollers.

Etter kontrollen og fratrekk av sikkerhetsmargin blir bilføreren anmeldt for å ha kjørt i 128 km/t.

Hos bilforhandler Algaard AS, får bt.no opplyst at en ny Mercedes 500 SL koster i underkant av 1,5 millioner kroner.

Opel på Askøy i 142 km/t

Politiet gjennomførte i går kveld en gjennomsnittsmåling på fylkesvei 223 nord for Skråmestø på Askøy.

— Om lag klokken 20.00 kom en askøyværing i slutten av trettiårene, kjørende sørover fra Herdla i sin røde Opel. Han ble målt til en gjennomsnittsfart på 142 km/t i 80-sonen, sier politibetjent Per Arne Torsvik ved Askøy lensmannskontor til bt.no.

I kontrollen fikk to andre bilister forenklet forelegg for å ha kjørt i 95 km/t og 100 km/t.

— Denne veistrekningen er kjent for stor fart. Før ferien ble en motorsyklist tatt i 177 km/t på samme veien, sier Torsvik.

Mc i 116km/t i 50-sonen

I går ettermiddag ble en motorsyklist på tung motorsykkel tatt i 116 km/t i 50-sonen i nedover Inndalsveien på Minde.

Motorsyklisten prøvde å stikke av, men politiet fikk kleppet tak i han igjen i Ibsens gate. Grunnen til at han prøvde å stikke av var uten gyldig førerkort.

— Råkjøring over 130 km/t i 80- sonen fører normalt til ubetinget fengsel og vanligvis til mellom ett og to års inndragning av førerkortet. Over 100 km/t i 50-sonen fører også normalt til ubetinget fengsel, sier avsnittssjef Arvid Ask ved Bergen Sentrum politistasjon til bt.no.