Mandag kveld hentet Tommy Svanevik og kollegene fra Svanevik transport en varebil på en adresse i Bergen Vest. De mener bilen er brukt til å stjele diesel fra dem, og ved hjelp av en kranbil tok de den med seg til firmaet i Tennebekk Næringspark.

— Vi vil statuere et eksempel, var forklaringen Svanevik ga til BT i dag morges.

I ettermiddag fikk han besøk av Tore Salvesen, sjef ved Bergen vest politistasjonsdistrikt.

- Ikke flere stunts fra vår side

Han er glad for at politiet ville komme dem i møte, og håper det fører til at de får en bedre forståelse for hverandres ståsted i kampen mot vinningskriminelle.

— Nå får vi vurdere hva vi skal gjøre med bilen. Hvis bileier kommer hit og vil ha den tilbake, skal han få den. Nå har han fått smake sin egen medisin ved å stå der uten bil, sier Svanevik.

- Så dere gjør ikke noe mer nå?

— Han fikk det glatte lag i går, så det får holde. Det kommer ikke flere slike stunts fra vår side.

«Ekstrem oppmerksomhet»

Svanevik synes presseoppbudet og oppmerksomheten på Facebook har vært «helt ekstremt», og forteller at alle større medier har ringt ham det siste døgnet.

UTSTILT: - Nå får vi vurdere hva vi skal gjøre med bilen. Hvis bileier kommer hit og vil ha den tilbake, skal han få den, sier Tommy Svanevik.
ØRJAN TORHEIM
POLITIBESØK: I ettermiddag fikk Svanevik Transport besøk av Tore Salvesen, sjef ved Bergen vest politistasjonsdistrikt.
ØRJAN TORHEIM

— Vi vet ikke hva vi gjør med bilen. Det kan være den blir satt tilbake på plass, men vi har ikke diskutert det ferdig, og ser helst at bileier henter den selv, sier Svanevik.

Tore Salvesen er sjef ved Bergen vest politistasjon. Han synes møtet var nyttig.

— Jeg har sagt at dette ikke er riktig fremgangsmåte og at saken kan bli etterforsket for brudd på Straffelovens paragraf 393 dersom det kommer anmeldelse, sier Tore Salvesen, sjef ved Bergen vest politistasjon.

Han betegner møtet som nyttig og konstruktivt.

— Vi har diskutert hva vi i fellesskap kan gjøre i innsatsen mot dieseltyveri. Jeg kan love at vi skal følge med på dette og patruljere oftere i området. Dessuten har vi diskutert hvordan firmaet kan sikre seg bedre, sier Salvesen.

- Høye beviskrav

- Blir du provosert over at firmaet går frem på denne måten?

— Nei, jeg blir ikke provosert, jeg er sindig, men jeg har påpekt at reaksjonsformen deres er feil. Samtidig må politiet finne seg i at publikum har meninger om måten vi arbeider på. Jeg synes deres aksjon er en form for en oppmerksomhetstyv. Den stjeler oppmerksomhet fra det som er viktig, svarer Salvesen.

- Hva mener du er viktig?

— I denne saken handler det om å få stanset dieseltyveriene. Der kan vi gjøre noe i samarbeid med Svanevik.

Han forteller at han orienterte om hva som holder som bevis i straffesaker.

— Et overvåkingsbilde av en bil på et sted viser ikke noe annet enn at bilen var der. Dersom bildene er av en slik kvalitet at bilen er gjenkjennelig og viser identifiserbare personer i ferd med å stjele diesel, stiller saken seg annerledes. Kravet til bevis er høyt i Norge, og det skal vi være glade for, sier Tore Salvesen.