Det var søndag ettermiddag i 15.30-tiden at Liv Ytrearne kom fra båttur og så en svane som var viklet inn i et fiskesnøre.

— Vi prøvde å nærme oss svanen, men den freste mot oss, så davalgte vi å ringe politiet, sier Ytrearne, som sier hun er veldig imponert over politiets innsats.

Dro på avlivningsoppdrag

Det var politibetejentene Bjørn Harald Aarre-Nilsen og RunarSolberg Michelsen som fikk det ærefulle oppdraget.

— Vi fikk melding om en svane i nød og tenkte i verste fall atden måtte avlives. Så da tok vi med oss en hagle og en svart boss-sekk, sierMichelsen.

Da de kom frem til Ytre Arna-vegen, hvor svanen holdt til,så de imidlertid at fuglen var i god form. De bestemte seg derfor for å prøve å redde den. Svanen, som hadde fluefiskesnøret rundt vingene sine,freste og prøvde å komme seg ut i vannet, så da måtte politiet bruke makt.

Reddet av strechlaken

Mens politibetjentene holdt fuglen fast, løp Liv Ytrearne oghentet tape som politibetjentene surret rundt svanens nebb. Deretter dro de boss-sekken rundt svanekroppen så den ikke skulle kunne bevege seg. Detfungerte dårlig og Ytrearne løp derfor og fant et strechlaken.

— Strechlakenet var langt bedre egnet, sier Michelsen.

Nøt kjøreturen

Da fuglen var sikret, bega alle tre seg tilbake til sentrum motSentrum dyreklinikk. Svanen fikk sitte på fanget til politibetjent Bjørn HaraldAare-Nilsen hele veien.

— Den var veldig rolig hele veien og kikket nysgjerrig ut vinduet.Det virket nesten som om den koste seg i bilen, sier Aare-Nilsen.

— Ja, den fant roen på fanget hans, supplerer Michalsen ognikker mot kompanjongen.

Tilbake til friheten

På Bergen smådyrklinikk fikk veterinæren raskt løsnet svanenfra fiskesnøret uten bedøvelse.

— Svanen var veldig samarbeidsvillig. Det virket nesten somhan skjønte det var hjelp å få, sier Michelsen.

Deretter, en time på overtid for politibetjentene, kjørte de tilbaketil Ytre Arna med svanen på samme måte som de kom seg til sentrum.

— Da vi løsnet han fra strechlakenet og tapen, sjekket hanfjærene sine og flakset bitte litt. Liv sørget for at den fikk litt bolle fraHjelles bakeri før den svømte utover. Den så egentlig ganske fornøyd ut, sierAare-Nilsen.

FANGET: Svanen har surret seg helt fast, men politibetjent Runar Solberg Michelsen har ingen planer om å bruke haglen de har tatt med seg.
POLITIET
PÅ KLINIKKEN: Politibetejent Bjørn Harald Aarre-Nilsen holder svanen mens den blir frigjort.
POLITIET
HJEMME: Svanen tar farvel med sin redningsmann, vel hjemme i Ytre Arna.
POLITIET