Det var en meget spent trener Christian Carlsen som funderte på om dette mixede laget ville nå sluttspillet. Imidlertid skulle det vise seg at det ikke var noen grunn til bekymring. Første kampen var mot Førde 2a og resultatet ble 11-0 til Tertnes. Andre kampen i den innledende runden var mot Askøy et lag som ikke har vunnet mange kamper i år. Det var aldri noen tvil om hvem som skulle vinne og resultatet ble 13-0 hvor 96— spilleren Beate skåret hele 3 mål. I siste kamp tidlig på lørdag sto Sykkylven på den andre siden. Christian hadde funnet ut at dette var et godt lag og her burde det bli en jevn kamp men igjen hadde motstanderen knapt et skudd på Hanne i Tertnes målet som ikke denne gangen heller fikk vist hvilken god keeper hun er. Stillingen ble 8-1 til Tertnes.

Selvsikre jenter

Noe overraskende vant Tertnes sin pulje med klar marging og suveren målforskjell i 32-1. Da var det flere i fansen som begynte å tro på både semifinale og finale men først måtte Fyllingen sitt 1996 lag slås. Kampen åpnet nervøst og spillet bølget litt frem og tilbake. Fyllingen var flere ganger farlig frempå men det var Tertnes som skåret først. Stillingen til pause var 3-0. Da var det ganske selvsikre Tertnes jenter som kom på banen og fikk oppleve et offensivt Fyllingen lag som raskt skåret 2 mål. På stillingen 3-2 tok Tertnes sine stortalenter Lisa og Ceillie tak i kampen og da dommeren blåste var stillingen 8-2 til Tertnes.

I kvartfinalen ble det lett match igjen mot Smørås og resultatet ble 7-0. Semifinalen gikk mot Langevåg. Et lag Tertnes ikke har møtt før. Ikke her heller ble det annet enn ren overkjørsel og 7-0 i sluttresultat.

I finalen møttes Tertnes og Øystese 2. Kampen åpnet meget nervøst og Øystese var på flere farlige besøk hos Hanne uten å skåre. Først etter at Karoline viste hvordan taklinger skulle utføres våknet Tertnes. Og i det 4. minutt utnyttet Cecilie et svakt utspill fra Øystese keeperen og vant ballen midt på Øystese sin banehalvdel. Fra 20 m. ble ballen løftet over en feilplassert Øystese keeper. 1-0 til Tertnes. Tertnes fansen tok bølgen og stemningen var ubeskrivelig. Det ga stor inspirasjon til fotballjentene fra Tertnes. Resultatet til pause var 3-1. Altfor lite etter å ha skapt over 20 sjanser men en svært god Øystese keeper ryddet godt opp.

Fysiske handikap

Annen omgang begynte som første omgang sluttet med et massivt Tertnes press. Lisa driblet det som var av fotballjenter fra Øystese og fikk vist alle at hun har alle muligheter til å følge i Kristine Hegland sine fotspor opp på høyeste nivå. Når Tertnes i tillegg har en meget veltrent Cecilie som vinner de fleste dueller og har skjønt Lisa sitt bevegelsesmønster blir det mange mål og målsjanser. Da dommeren blåste var sluttresultatet 6-1.

Tertnes sin trener Christian Carlsen var en glad mann da dommeren blåste og sa i en kommentar at ”jeg er glad for å ha så gode spillere som Lisa, Cecilie, Camilla og Karoline men 96-jentene Beate og Elisabeth har imponert stort og stått for den største prestasjonen. Dette er jenter som til tross for sine fysiske handikap har skåret mål, skapt målsjanser og bidratt sterkt til denne finaleseieren”. I en avsluttende kommentar sier Christian som også er lege av yrke at ”dette viser at hørselshemning ikke er noen hindring for å utvikle gode ferdigheter på fotballbanen og håper at alle hørselshemmende lar dette være til inspirasjon og etterfølgelse”.

Alle Tertnes-jentene trives på Eplet hos husfar Trond ¿ Henrik.
Jonny Klemetsen