GURO ISTAD

ØRJAN DEISZ (foto)

Ingrid Halstensen er en av mange som har fått seg en kopp varm suppe i høstkulden.

— Veldig god, bekrefter hun.

Fiskesuppe på menyen

Det er markering av den internasjonale kokkedagen, og Bergen Kokkenes Mesterlaug (BKM) har invitert til mat og moro for alle kokker i byen og selvsagt alle forbipasserende. I gryten er det fiskesuppe.

— Bergensk fiskesuppe, opplyser Oldermann i BKM, Fredrik Hald.

— Men ikke den fra Toro, vel?

— Eh, jo faktisk, haha. Vi har litt hjelp fra Toro i dag. Men vi har selvsagt gjort det lille ekstra med den. Bergensk fiskesuppe ble faktisk utviklet mot slutten av 60-tallet av et av våre medlemmer i kokkelauget, Arne Bertelsen. Han er æresmedlem hos oss, forteller Hald.

«Kokkens dag» markeres internasjonalt 20. oktober hvert år. Kokkene i Bergen benytter anledningen til å gi et bidrag til tv-aksjonen, ved å auksjonere vekk to litografier av Torstein Rittun. Mens budene går tregt, går suppen som varmt hvetebrød.

— Det er mange som ikke er vant med å få sånne ting, og de setter veldig stor pris på å få mat av oss. De er prioriterte også, de slipper frem i køen, lover Hald og sikter til byens studenter og noen løse fugler.