— Jeg hadde ikke samvittighet til å reise på den vanlige høstturen på Vestlandet med personalet i år. Pengene er heller brukt til lesekurs og matematikkurs for elevene, sier rektor Gyri Skre.

Hun står ved kjøkkenbenken i skolens personalrom og skjærer blomkål. Ti poser kremet blomkål- og brokkolisuppe ligger klar. Snart skal også frossen brokkoli under kniven. Seterrømme og litt kremfløte er det eneste ekstra.

Hver høst reiser personalet ved Liland skole til et sted på Vestlandet for å ha kurs, oppleve et nytt sted og ha det hyggelig sammen. I år var planen å reise til Norheimsund. Så kom innstrammingene.

Denne helgen hadde skolen rett og slett kurs for de ansatte på skolen. Festen fredag kveld var hjemme hos en av lærerne. Kursing i datateknikkens hemmeligheter sto på timeplanen fredag ettermiddag og lørdag.

— Vi vil bruke mer avansert IKT og lærer opp ressurselever. Her får vi et spennende opplegg vi venter oss noe av, sier Gyri Skre. Fine blomster på lærerrommet har hun hentet i skolehagen. De er sådd i sommer og koster intet å høste.

SPAREKNIVEN: Rektor Gyri Skre skjærer selv blomkål til suppen. FOTO: TOR KRISTIANSEN