I morges klappet superyachten «Hampshire 2» til kai ved Nøstet. I forrige uke lå det litt mindre søsterskipet «Hampshire» til kai ved Bradbenken.

Eieren av skipene er Jim Ratcliffe, britisk finans— og industrimann. Han skal etter sigende være en av øyrikets mest bemidlede personer.

Luksus om bord

Skipet på 78,5 meter ble sjøsatt i april 2012, og har en rekke luksusfasiliteter for dem som vil leie superyachten.

Blant annet løypestreng fra skipets mast på toppdekk til sjøen for rask tilgang til et avkjølende bad. Helikopterlandingsplassen kan gjøres om til basketball-, tennis-, badminton- og baseballbane. Skipet har også heis for de late.

Dyr ferie

Skipet har plass til 14 gjester og et mannskap på 22, skriver Charter World.

Yachten skal være til leie, men du må ha en fet lommebok. Leieprisen for «Hampshire 2» er ikke oppgitt, men ukeprisen for en tilsvarende yacht er 4,3 millioner kroner.

Det er ikke kjent hvem som er om bord i luksusyachten for øyeblikket. Ifølge Bergen og Omland Havnevesen sitt register, skal «Hampshire 2» videre til Sogn og Fjordane hvor søsterskipet befinner seg.

SØSTER PÅ TUR: Det mindre søsterskipet «Hampshire» ble observert på tur Nærøyfjorden i Aurland kommune i Sogn og Fjordane i går.
ODDMUND LUNDE