For fem år siden var dette nesten ikke kjent. De to siste årene har 700-800 norske i alderen fra 18 til 30 år benyttet seg av denne muligheten.

I tillegg til at du må oppfylle alderskriteriet, gjelder visumet for ett år fra innreisedato til Australia og med betingelse av at du kan arbeide maksimum tre måneder i samme bedrift.

Turistnæringen er storforbruker av denne typen arbeidskraft. Det fikk jeg bekreftet blant andre av Brendan McKenna, administrerende direktør på det største turistanlegget på sandøya Fraser Island.

Jobbene i turistnæringen er ikke blant de høyest lønnede, men for ungdommene som vil arbeide en stund og samtidig oppleve noe helt egenartet, så må dette være midt i blinken: Jobbe i to-tre måneder, legg til side deler av lønningen og så begi seg på oppdagelsesreise i det kolossalt store landet. Etter en tid på reisefot, kan det være dags for å jobbe igjen. Høres ut til å kunne være et toppår, spør du meg.

MyPlanet, turoperatør med spesielt stor kunnskap om og kontakter til Australia, kan gi ytterligere informasjon om dette ungdomstilbudet. Sjekk nettstedet og det offisielle australske nettstedet