Etter et avlyst bryllup og ni måneder i fengsel er Coombs igjen klar for norske kvinner.

Mange vil huske David Coombs (38) sist han var i byen. Han måtte sone 120 dager for å ha bedratt en mengde norske damer.

Vakker bergens-blondine

Til Dagbladet forteller Coombs fra sitt nåværende bosted i Belgia, at han vil tilbake til Norge.

— Jeg har allerede øynene mine på en blond og vakker kvinne i Bergen, forteller Coombs til Dagbladet.

Coombs måtte sone ni måneder i fengsel og ble utvist fra Tyskland etter sine eksepader der.

Låst inne i skap

Mellom annet skal Coombs ha låst en kvinne han bodde hos i München, inne i et skap.

— Hun klaget hele tiden på at jeg var mye ute. En dag jeg skulle ut maste hun om å få bli med, og jeg dyttet henne inn i et skap, forteller gentlemannen enkelt til Dagbladet.

Den kvelden møtte Coombs en Sharon Stone-kopi på byen, og han glemte kvinnen i skapet til morgenen etter.

"Dumme og lette å få tak i"

I 1998 skrev engelske «The Sun» Coombs hadde «nedlagt» 227 norske kvinner - han sa de er dumme og lett å få tak i, og at han har loppet dem for 1,3 millioner kroner.

— Pressen har trukket meg ned i sølen. «The Sun» har funnet på ting, avisen har feilsitert meg og løyet, hevdet den britiske statsborgeren overfor Bergens Tidende.

Fra Jersey

Mannen er født på Jersey, oppvokst i Southampton og utdannet som interiørarkitekt. Han traff en norsk jente fra Svelvik i London, og kom til Norge for å gifte seg i 1987 - 23 år gammel.

— Jeg ombestemte meg åtte dager før bryllupet, fortalte Coombs til BT i 1998.

Bergen favorittbyen

Fra 1987 til han ble utvist i 1998, var Coombs stort sett vært i landet. Han forelsket seg i norske jenter og i Norge. Bergen er favorittbyen. Her har han vært mer enn noe annet sted.

David Coombs ble værende lenger enn han hadde lov til, og ble utvist på livstid i 1992. Likevel kom han tilbake, gang på gang. Han er dømt tre ganger for å ha brutt fremmedloven - og har sonet fengselsstraff like mange ganger.

Men i 1994 ble utvisningen opphevet, på grunn av Norges tilpasning til EU.

Etter 11 år i Norge hadde han ennå ikke lært seg å snakke norsk.

Om han har lært seg norsk i tysk fengsel er vel heller tvilsomt, men klar for Bergen er han. Så bergenske blondiner, pass på!

FORFØRER, HAN?: En mann som verken er spesielt høy eller maskulin, men som spiller på engelsk høflighet, sjarm og selvtillit. En mann som elsker kvinner. – Ja, der kan du se hvor farlig det er å være en for god forfører. Engelskmannen ble jo sendt ut av landet, sa professor i litteraturvitenskap, Knut Stene-Johansen om David Coombs sist han var i Bergen. ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN