Klokken ni søndag morgen meldte havnevakten i Leirvik på Stord at de hadde tauet til kai to båter som hadde vært på rek. Det spesielle var at det var to Supermenn som gjorde det. I alle fall var de to mennene iført Supermann-trikoter og røde kapper. Men det er tvilsomt om de var i besittelse av superintelligens.

— De har vært i kontakt med politiet og innrømmet forholdet, sier operasjonsleder Bjørn Alvseike i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Mennene ble raskt identifisert, da de verken greide å fly, hoppe, løpe eller på andre måter riste av seg tilskuerne til hærverket.

– Personene har lagt igjen andre spor også, så det blir ikke så veldig problematisk å ta dem. De har vært synlige i bybildet i Leirvik i natt, sa operasjonsleder Thor Gunnar Westlye til bt.no søndag.

Kystvaktskipet Nornen som lå til kai like ved har videoovervåking. Her ble gjerningsmennene filmet idet de løsnet fortøyingene.

Båtene som ble løsnet er begge mellom 50 og 60 fot, en havseiler og en reketråler. Seilbåten har fått merker etter fysisk kontakt.