Torsdag ettermiddag møtte en 32 år gammel rumener til avhør hos politiet i Åsane for å forklare sin rolle i menneskehandelsaken som politiet fikk i fanget i begynnelsen av måneden.

Fra før er en 48 år gammel greker bosatt i Åsane og en 23 år gammel rumener fengslet i saken.

Fengslet etter avhør

Da 32-åringen hadde forklart seg, fant politiet ut at det var grunn til å pågripe både ham, samboerens hans og hennes bror som var utenfor politistasjonen og ventet.

Politiet mener de tre har vært med å legge forholdene til rette for at en 22 år gammel landskvinne er blitt lokket til Norge, for så å bli truet til å prostituere seg.

De tre rumenerne har forklart at de bare har hjulpet den 48 år gamle fengslede grekeren med å oversette tekstmeldinger, og at det ikke er noe i den 22 år gamle rumenske kvinnens påstander om at hun skal ha blitt truet til å prostituere seg.

Lørdag ble alle tre fengslet i fire uker siktet for å ha tilrettelagt for menneskehandel.

— Min klient føler seg dypt urettferdig behandlet. Han startet sultestreiken da fengslingskjennelsen var klar lørdag, sier Arild Dyngeland, 32-åringens forsvarer.

32-åringen hadde heller ikke spist noe da Dyngeland var i kontakt med ham i fengselet i går formiddag.

— Dette er hans måte å vise sin misnøye med det norske systemet. Politiet har en ekstremt lav terskel for pågripelse. Politiet har ikke lagt frem andre beviser enn 22-åringens forklaring, og den har i tillegg vist seg å være sprikende, sier han.

Reiser hjem

Menneskehandelsaken i Åsane startet da en 22 år gammel kvinne fra Romania rømte fra en leilighet på Breistein onsdag 31. januar. Hun stoppet en patruljebil fra Åsane politistasjon og ble kjørt til Bergen sentrum, hvor politiet like etter aksjonerte på en adresse i Breisteinveien.

— Du skal ikke ligge her og dra deg, du skal ut på gaten og tjene penger, var beskjeden kvinnen skal ha fått i leiligheten på Breistein før hun rømte.

I starten av etterforskningen ønsket ikke 22-åringen å være i Norge, men ville hjem til sine syke foreldre i Romania snarest mulig.

22-åringen ombestemte seg raskt, og har fått kommunal bolig og pengestøtte fra kommunen de dagene hun har vært i Bergen. Hun har holdt seg sammen med en slektning og har solgt blomster på Torget i dagene etter hun rømte fra Breistein.

Etter det BT kjenner til reiser hun tilbake til Romania på torsdag.