I går inviterte BT sine lesere til å diskutere tabloidavisen på bt.no. Reaksjonene lot ikke vente på seg, og de aller fleste var svært positive.

«Dagens BT er den mest innbydende avisen jeg har sett og lest siden jeg begynte å lese avis i ganske ung alder,» skriver en leser.

Andre bruker karakteristikker som «flott», «genialt» og «endelig!», og mener BT har klart å lage en innbydende tabloidavis, uten å miste sitt særpreg.

— Flere spør når BT skal komme som tabloid hele uken. Det er vel bare et spørsmål om tid nå, sjefredaktør Einar Hålien?

— Vi har ingen planer om å komme i tabloid hele uken. Hva som skjer om noen år er ikke godt å vite. Men det er spennende å høre folks reaksjoner, og vi lytter selvsagt til dem når vi planlegger på lang sikt, sier Hålien som er godt fornøyd med den første BT-tabloiden, og mener den ble i hovedsak som ønsket.

Men ikke alle mener tabloidflørten er like vellykket. En leser mener søndagsavisen verken var fugl eller fisk, en annen mener «nye» BT var altfor eplekjekk og politisk korrekt.

— Det er interessant å høre at noen mener avisen er politisk korrekt. Det har kanskje først og fremst med temavalg denne søndagen å gjøre. Vi ønsker å presentere et stort spenn av meninger og vil ikke være forutsigbare. Målet er å overraske leserne, påpeker sjefredaktøren.

Medieviter Martin Eide er mellomfornøyd.

— Aviser er litt nyhetsfattig, men nyheter er jo ikke så lett å styre. Jeg hadde likevel forventet flere aktuelle reportasjer og litt mer å bite i, særlig på kultur. Men alt i alt var det en lekker og for så vidt lovende avis, synes Martin Eide, professor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen.

Ifølge forhåndsannonseringen skulle den nye søndagsavisen satse ekstra på utenriksstoff. Men Eide mener satsingen så langt ikke er noe å hoppe i taket over.

— Når man først har kjørt frem kvalitetsvinklingen synes jeg leserne burde fått litt mer å bryne seg på. Jeg har sans for kvalitetstabloider som Svenska Dagbladet, og synes BT bør strekke seg etter slike aviser, sier Martin Eide.

Veldig mange lesere gir uttrykk for at de savner å få avisen i to deler, slik at det er mulig å dele den ved frokostbordet.

— Den muligheten har vi mistet nå. Her sitter vi to stykker, og det store spørsmålet er: Hvem skal få avisen først? Ekteskap kan ryke av slikt, sier en lattermild Iver Larsen (72) fra Os.

— En del er nok uvant i starten. Men jeg tror folk vil venne seg til det. Søndagstabloiden kommer i én del fordi vi mener den blir bedre og mer helhetlig, forteller sjefredaktør Einar Hålien.