— Det er ingen ting som tyder på at sjåføren døde av noe annet enn skader fra ulykken, sier lensmann Bernt Norvalls ved Stord lensmannskontor.

Resultatet av obduksjonsrapporten styrker teorien om at glatt veibane var årsaken til den dramatiske utforkjøringen på E39 Stord, der David Gardien (47) og hans datter Anja (10) omkom 28. februar.

Politiet venter fremdeles på den tekniske rapporten fra Statens Havarikommisjon og utskrift av vogntogets ferdskriver og kan derfor ikke endelig konkludere.

- Kan ikke laste entreprenør

— Vi vet at det var såpeglatt vei, men vil også se på mulige tilleggsfaktorer. Det er viktig for oss å få utelukke muligheten for at sjåføren kan ha vært trøtt eller har hatt for stor hastighet. Nå har vi altså fått utelukket akutt sykdom, sier lensmannen.

— Vil den glatte veibanen få følger for entreprenøren som er ansvarlig for veivedlikeholdet?

— Vi har sagt at i dette tilfellet var det ikke godt nok saltet på veien, men vi kan ikke laste entreprenøren, sier Norvalls.

Ifølge lensmannen fikk politiet melding om svært glatt veibane ved Ådland bru ulykkeskvelden. Dette meldte politiet videre til veitrafikksentralen. Entreprenøren Risa var ute og saltet.

Salt regnet vekk

— Problemet var bare det at saltet ble spylt vekk av alt regnet. Det må vi trekke lærdom av og heller bruke småstein, singel og sand. Risa gjorde det som sto i kontrakten, sier lensmannen.

- Da er det vel kontrakten som ikke er god nok, eller hva?

— Det må Statens vegvesen avgjøre, men Risa har ikke gjort noe kritikkverdig. Kanskje burde det stått noe annet i kontrakten, men det er ikke gjenstand for oppfølging fra politiets side i denne saken, sier Norvalls.