Styret i Helse Bergen måtte forandre både møtelokale og saksrekkefølge på styremøtet da et par hundre ansatte møtte opp for å overvåke dem.

Styreleder Finn Strand måtte utvide møterommet inn i kantinen og tok opp budsjettspørsmålet som sak nummer én.

— Vi setter pris på at så mange er møtt opp. Derfor tar vi budsjettsaken som første post, sa han til de fremmøtte.

Resultatet av møtet ble som forventet - og fryktet - av ansatte og administrasjon. Et flertall i styret stemte for et budsjettopplegg som innebærer at Helse Bergen-direktør Anne Kverneland Bogsnes må kutte ytterligere 118 millioner.

Det blir ikke enkelt, sa direktøren.

— Vi har snudd på hver stein og kommet frem til at de eneste mulighetene vi har til å spare er å kutte ut tiltak som er nødvendige for å opprettholde kvaliteten på tilbudet, sa Bogsnes.

Avdelingssykepleier Hilde Christensen på kirurgisk avdeling var en av de ansatte som holdt ut helt til styrets behandling var ferdig. Hun var skuffet over utfallet.

— Vi har økt antall operasjoner med flere titalls prosent, samtidig som bemanningen kuttes. Dette går ut over behandlingen av pasientene, sier hun til bt.no.

Nå sparkes ballen igjen over til politikerne. Samtlige styremedlemmer understreket at Helse Vest er skjevfordelt i forhold til de andre helseregionene, og at rammene må bli utvidet. Styreleder Finn Strand setter sin lit til revidert nasjonalbudsjett, som skal legges frem i vår.

FORVENTNINGSFULL: Sykepleier Hilde Christensen på kirurgisk avdelig, overhører styremøtet. Hun mener effektiviseringen på Haukeland går ut over behandlingestilbudet. MMS-FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND
LETTERE KAOS: Det er trangt om plassen i kantinen på Haukeland universitetssykehus. Flere hundre ansatte viser sitt engasjement rundt budsjettbehandlingen. MMS-FOTO: PÅL ANDREAS MÆLAND