Transport— og kommunikasjonskomiteen kommer på besøk til Hordaland denne uken. De skal besøke store deler av fylket og bruke mye tid i Bergen.

Men til Danmarks plass - landets mest forurensede trafikkryss og sentrum for vinterens store miljødiskusjon i Bergen - dit drar politikerne ikke.

Sterk økning i svevestøvet — Ansvarsfraskrivelse

  • De har åpenbart et ønske om ikke å befare Danmarks plass, symbolet på den feilslåtte miljø- og transportpolitikken. Jeg synes det er ansvarsfraskrivende, sier miljøaktivist Per Nordø.

Leder i transportkomiteens reisekomite er Øyvind Halleraker (H), stortingsrepresentant fra Hordaland. Han bekrefter at komiteen ikke skal busses over Danmarks plass.

— Vi skulle kanskje tatt en buss dit opp hvis det ble tid. Men det betyr ikke at ikke problemene på Danmarks plass vil være tema, sier Halleraker.

Studerer Ringveg Øst

Denne gang var det viktigere å kjøre Hardangervegen for å vise komiteen hvor Ringveg Øst kan gå i fremtiden.

— Den vil jo avlaste Danmarks plass og derfor være viktig for Bergen, sier Halleraker.

Han har fått med seg at fylkesordføreren nylig aktualiserte debatten om tunnel under Danmarks plass.

— Men den saken er jo helt fersk, sier Halleraker.

Komiteen begynner reisen på Aker Stord mandag, er innom Arna, Frekhaug og Bergen sentrum, før de tar toget til Voss. Turen går videre til Hardanger. Via Odda og Etne drar komiteen til Haugesund og flyr tilbake til Oslo onsdag.

Her er komiteens reiserute i Bergen og omegn:

Kart: Google maps / Christian Lura

Hva synes du om at politikerne ikke besøker Danmarks plass? Si din mening.