TORSTEIN STANGENES

Høsten 1991 ble selskapet Nordisk Teleinfo etablert i Arendal, med løfte om 1,3 millioner kroner i støtte fra næringsetaten i Aust-Agder. Nåværende styremedlem i NST Jens Eide var direktør og medeier i selskapet.

Selskapet profilerte seg som et seriøst alternativ til de andre selskapene som tilbød tjenester gjennom Teletorget. Og firmaet tilbød også en rekke lokale firmaer vanlige teletjenester. Men selskapet formidlet også sextelefontjenesten «Private Phone Club»

Etableringsstøtte

Da Agderposten i januar 1992 skrev at Nordisk Teleinfo hadde fått løfte om etableringsstøtte på 1,3 millioner kroner, og allerede fått 750.000 kroner utbetalt, valgte selskapet å stoppe sex-telefonen. Næringsetaten i Aust-Agder krevde likevel de 750.000 kronene tilbakebetalt.

— Vi formidlet ikke telesex. Det var noen som prøvde seg, men de ble raskt stoppet. Men den gangen ble også «dating» sett på som telesex, sier Jens Eide.

— Selskapet dere formidlet tjenester for reklamerte med at det var «Norges mest erotiske medlemsklubb for deg som ønsker intim og fantasifull 24 timers underholdning direkte hjemme»...

— Jeg husker at det var en diskusjon om dette i sin tid. Jeg var uenig med styret i hva selskapet skulle drive med, og gikk av, sier han.

— Hva skjedde med de 750.000 kronene dere fikk i støtte fra næringsetaten i Aust-Agder?

— Det var en prinsipiell debatt på dette i selskapet som gikk på om staten kunne legge seg opp i hva selskapet skulle drive med etter å ha gitt etableringsstøtte, sier Eide, som ifølge NTB i 1992 aksepterte at pengene skulle tilbakebetales.

De engelske eierne av selskapet motsatte seg derimot dette. Jens Eide vet ikke om disse pengene nå er betalt tilbake.

— Kan du garantere at ikke call-senteret på Voss skal formidle telesex?

(Latter)

— Du skjønner at jeg spør?

— Nei, jeg gjør ikke det. Jeg jobber stort sett for store nordiske aktører, og det jeg gjør har ingenting med telesex å gjøre, forsikrer Eide, som lurer på hvilken aktverdig grunn Bergens Tidende har for å spørre om dette.

Hva som skal skje med call-senteret på Voss mener han andre må svare på.