Familien på tre parkerte i garasjen ved Akvariet søndag. Sander (1) sto ved parkeringsautomaten mens mor skulle betale billetten.

— Plutselig skrek han. Jeg skjønte ikke helt hva som hadde skjedd. Først da vi var kommet inn på Akvariet, så vi at han hadde en kjempestor blemme og at hånden hans var hoven. Jeg fikk helt sjokk, forteller Emelie Nathalie Hansen.

De avbrøt straks besøket og dro rett til legevaken.

— Der fikk vi beskjed om at det var andregradsforbrenning. Han hadde sterke smerter og skrek hele tiden. Det var grusomt, sier hun.

- Glovarm

På veien ut av P-huset på Nordnes sjekket Emelie parkeringsautomaten.

— Det var der han skrek først. Da jeg tok på automaten, var den glovarm, forteller moren.

Det er to automater i Nordnes parkeringshus. Den ene av dem har et tydelig varmt punkt omtrent en halvmeter opp fra bakken.

Nå må gutten gå med bandasje på hånden i to uker. Foreldrene frykter at det skal bli infeksjon i såret.

— Det er vanskelig å holde rent på en så liten gutt. Han kryper rundt på gulvet og tar på alt mulig. Bandasjen blir skitten hele tiden, sier Emelie.

Sander (1) er tilbake i barnehagen etter noen dager hjemme. Han er i fin form nå, men blir litt hemmet av bandasjen.

Foreldrene håper den varme automaten blir fikset snarest.

— Det er uforsvarlig med en slik parkeringsautomat på et sted med mange barn. Vi skulle ha en koselig familiedag på Akvariet som endte med legebesøk. Nå håper jeg noe skjer, slik at ikke andre barn brenner seg, sier Emelie.

Feil på termostat

  • Dette er ytterst beklagelig. Det skal absolutt ikke skje, sier direktør i Bergen Parkering KF, Bjørg Hatlem.

Årsaken til varmen skal være feil på termostaten.

— Automaten var veldig varm og ble umiddelbart koblet fra. Den vil bli sendt til leverandøren slik at vi kan unngå at noe slikt skjer igjen, sier Hatlem.

Hun ber familien ta kontakt med parkeringsselskapet.

— Hvis det er noe vi kan gjøre, vil vi gjerne høre fra dem, sier Hatlem og oppfordrer alle som finner feil på parkeringsautomater, til å ta kontakt.

— Vi har døgnberedskap for slike ting. Dersom noen oppdager uregelmessigheter, må de gi oss beskjed snarest, sier Hatlem.

Haakon J. Kristiansen