Mandag vedtok bystyret byggingen av de nye stup og svømmeanlegget på Nygårdstangen, og i går signerte NCC kontrakten. De skal bygge første trinn, og starter allerede 2. november.

– Vårt arbeid skal være ferdig i løpet av juli 2010, så det er kort tid på et så stort prosjekt. Det blir jobbing fra seks om morgenen til ti om kvelden, sier distriktssjef i NCC Henning Simonsen.

Han legger ikke skjul på at det betyr mye for dem å ha dradd i land et slikt prosjekt.

– Vi har tre kontrakter med Bybanen som nærmer seg ferdig, så vi er glade for å få være med på et så stort prosjekt nå. Vi er trygge på at vi kommer til å levere til rett tid, forteller han.

Ble ikke trodd

Og akkurat det blir viktig. For sammen med svømmeanlegget skal byggingen av Amalie Skram videregående skole settes i gang. Og nettopp ferdigstillelsen av skolen er med på å få fortgang i prosjektet. Skolen må nemlig stå ferdig til skolestart 2012.

– Jeg var på svømmekretsens ting i vinter. De trodde ikke på meg da jeg sa at jeg nå tror det blir fortgang, forteller idrettsdirektør Rune Titlestad lattermildt.

For det har vært mye frem og tilbake og mange års planlegging for prosjektet. Det har vært flyttet fra Nygårdstangen til Nymark, så til Kronstad og tilbake igjen til Nygårdstangen. Med gårsdagens signering på plass er det ikke rart idrettsdirektøren smiler fra øre til øre.

– Dette er en lettelse både lokalt og nasjonalt. Nå får vi dokumentert at vi er i gang, og det er en veldig stor optimisme, sier han.

Anlegg for alle

For de legger stor vekt på at dette ikke bare er for toppidrettsutøvere, men også for mosjonister. Unge som gamle.

– Dette skal ha en folkelig dimensjon med både en topp-, bredde— og en helseside, presiserer Titlestad.

Og at det også blir rom for å huse store mesterskap er en stor bonus.

– Dette blir et landemerke. I idrettsplanen står det at idrettsbyen Bergen skal være et steg foran. Svømmebyen Bergen kommer til å være mange steg foran, presiserer Titlestad.

– Alle som ikke har trodd på oss før ser nå at vi får det realisert.

Hva mener du det nye svømmeanlegget på Nygårdstangen bør hete? Skriv ditt forslag her.