— Vi har endret siktelsen fra forsettlig drap til overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter, sier Eli Valheim, politiadvokat i Hordaland politidistrikt.

BT er kjent med at mannen knivstakk konen 13 ganger og at hun ble påført 16 sårskader da hun ble drept i hjemmet. De mange knivstikkene er årsaken til at politiet mener drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ilagt besøksforbud

— Siktedes forklaring og forklaringen til avdødes mor sammenholdt med sakens øvrige opplysninger gjør at vi utvider siktelsen til overlagt drap, opplyser Valheim.

Etter å ha drept konen meldte han seg i Bergen fengsel samme dag.

BT er kjent med at konen skal ha fortalt at hun hadde store problemer med mannen før hun ble drept.Onsdag ble 41-åringen varetektsfengslet i fire nye uker med brev— og besøksforbud. Han ba retten oppheve kontaktforbudet, men fikk ikke medhold.

Seks barn

— Det er flere vitner vi skal avhøre, og vi ønsker ikke at siktede skal kunne kommunisere med dem, sier Valheim.

Ellen Eikeset Mjøs er bistandsadvokat for de seks barna som er i alderen 1-18 år. Hun forteller at de har det svært tungt.

— Barna er i en forferdelig vanskelig situasjon etter at de ble frarøvet sin mor på grufullt vis, sier hun.

- Psykotisk

Egil Jordan er forsvarer for 41-åringen. Han var enig i at vilkårene for videre fengsling er til stede, men han ønsket å oppheve brev- og besøksforbudet.

— Brev- og besøksforbudet gjør varetekten enda tyngre. Uten mulighet for å ringe ut eller få besøk, blir det et tøft regime, sa han til BA etter fengslingsmøtet.

Hans klient møtte ikke i retten fordi han er syk og diagnostisert psykotisk, ifølge BA.