— Eiendommen har en sentral beliggenhet i forhold til institusjoner vi betjener. Da tenker jeg på høyskolens pedagogiske enhet på Landås, sykepleierutdanningen i Haukelandsbakken, fysioterapiutdanningen i Møllendalsbakken og medisin- og tannlegeutdanningen på Årstadvollen, sier administrerende direktør Egil T. Pedersen i SiB.

Det eneste problemet er kostnaden.

— De 99 millionene det er snakk om i oppussingskostnader, skremmer oss. Men eiendommen er absolutt verd å se på hvis det kommer så langt at den legges ut for salg, sier Pedersen.

Han mener tomten er gull verdt, men tror ikke kommunen kan regne med så høy pris totalt sett på grunn av standarden på bygningsmassen.

— Som salgsobjekt bør eiendommen ha en fornuftig, lav pris, mener Pedersen.

Kommunen planlegger også å selge Årstad brannstasjon på nabotomten, og eiendommene kan bli solgt som en enhet.

I går gikk det rykter i nærområdet i Fridalen om at Levende Ord planlegger å kjøpe eiendommen. Det skapte skepsis.

Men informasjonsansvarlig Bjørn Olav Hammerstad i Levende Ord på Øvre Kråkenes hevder han ikke har hørt om dette. Trossamfunnet har frist til nyttår med å utbedre forhold kommunen har påpekt. Det sliter de med. De sliter også med dårlig plass.

— Vi er i dialog med kommunen når det gjelder driften her og løsninger på sikt. Vi har sett på ulike eiendommer, men Fridalen skole har ikke vært diskutert så vidt meg bekjent, sier Hammerstad.