I midten av mai brøt noen seg inn i safen på studentforeningens lokaler på Universitetet i Bergen og stakk av med 80.000 i kontanter, et videokamera og en laptop. Pengene som lå i safen var inntekter etter flere arrangementer i regi av foreningen.

Nå mistenker foreningsstyret at deres egen leder har fingert innbruddet. I går troppet de opp hos politiet for å anmelde ham.

Etter det BT kjenner til har styret bedrevet hektisk møtevirksomhet den siste tiden, uten å informere sin egen leder. Vedkommende møtte i går opp på jobb som vanlig, der han ble informert om styrets mistanker. Han ble umiddelbart suspendert og erstattet av økonomiansvarlig i styret.

— Har misbrukt kontoen

Foreningsstyret tror også den anklagede lederen har forsynt seg fra foreningens brukskonto. Styret ønsket ikke å uttale seg om saken i går kveld, men henviser til sin advokat Kai Ove Roseth.

  • I tillegg til safetyveriet, har en gjennomgang av regnskapene og disponeringen av brukskontoen avdekket urettmessig bruk av midler. Dette er blitt anmeldt til politiet, sier Roseth.

Han sier omstendighetene rundt brukskontoen gjør at det er vanskelig å slå fast nøyaktig hvor stort beløp det er snakk om.

  • Men vi snakker om et beløp på til sammen mellom hundre og to hundre tusen kroner, sier han.

Studentene preget

Også blant studentene på det aktuelle fakultetet sprakk nyheten i går, etter at foreningsstyret orienterte undergruppelederne i foreningen. De er svært skuffet over det de ser på som et tillitsbrudd fra deres valgte leder.

-Folk er rett og slett sjokkerte og triste. Det er vanskelig å forstå hvis han har brutt den tilliten han har fått av oss, sier en av studentene til BT.

Nekter skyld

Studentlederen var i går kveld tydelig preget av beskyldningene som er rettet mot ham.

— Det er vel ikke nødvendig å utdype hvordan jeg har det, sier han.

Han var helt uvitende om styrets mistanker helt frem til i går.

  • Etter at vi hadde anmeldt tyveriet i mai, hørte jeg ingenting før nå. Det er litt av et sjokk, for å si det sånn, sier studentlederen.

Han stiller seg helt uforstående til anklagene om tyveri og mislighold av foreningens brukskonto.

  • Jeg var én av 25 personer som hadde tilgang til safen. Jeg aner ikke hvordan de har kommet til at det er jeg som har stjålet pengene og utstyret. Det er helt horribelt, og jeg mener bestemt at styret har en svært dårlig sak, sier han.

Studentforeningens advokat medgir at det er flere som har hatt tilgang til den aktuelle safen som ble rundstjålet i mai, og at skyldspørsmålet dermed ikke er fullstendig på det rene.

— Vi har gitt videre all informasjon. Nå blir det opp til politiet å avgjøre om det er blitt begått noe straffbart, sier Roseth.