Forrige onsdag ble ingeniørstudentene som driver Teknikerkroen på Nordnes møtt av knust inventar og tomme ølfat, skriver Studvest.

Tyvene hadde drukket opp tre fat øl, to kasser cider, en kasse pils og en mengde rusbrus og brus. De hadde også gjort hærverk og blant annet knust en glassdør. Det var imidlertid ingen tegn på innbrudd, og tyvene har mest sannsynlig hatt nøkkel.

— Slag i magen

– Det er som et slag i magen. Det går mye frivillig tid med til å drive dette stedet, og da tar slikt motet fra oss, sier ingeniørstudentene Odd-Håvard Thraning, Henrik Engelsen og Eilif Eide til Studvest.

De har nå politianmeldt tyveriet og politiet har sikret DNA-spor.

Også Bergensstudentenes eget hus, Kvarteret, har vært utsatt for tyveri den siste uken.

Natt til 21. september ble to flatskjermer stjålet fra kontorbygningen til Kvarteret. Også her har tyvene sannsynligvis hatt tilgang til husets nøkler. Kvarteret-sjef Tommy Helland forteller at det slett ikke er første gang slike tyverier skjer.

Vurderer anmeldelse

— Dette er et problem som har vart over en viss tid. Vi er blitt lettet for datautstyr og penger tidligere, og for en dugnadsbasert organisasjon er slikt en alvorlig demper på humøret, sier Helland til Studvest.

Kvarteret ønsker først å etterforske saken internt, men vurderer også politianmeldelse.

— Du jobber ræven av deg, så kommer noen og ødelegger. Det er sykt irriterende. Vi føler med Teknikerkroen i deres sak. Innbrudd av denne typen er veldig ødeleggende for dugnadsånden, sier Helland.

På NHH ble flere auksjonsgjenstander stjålet forrige uke. Pengene skulle gå til barn i Eritrea og må nå betales tilbake. Også her frykter arrangørene at interne står bak tyveriet. Tilfellet vil bli politianmeldt om gjenstandene ikke dukker opp igjen.

ØLTYVER: En barkrakk ble brukt for å få opp et kjøleskap fullt av øl på Teknikerkroen.
Kieran Kolle / STUDVEST
VANDALISERT. ¿ Vi hadde nettopp gjort alt i stand til høstsemesteret, og så skjer dette. Slikt går på arbeidsmoralen løs, sukker Odd-Håvard Thraning (t.v.), Eilif Eide og Henrik Engelsen fra Bergen Teknikersamfund.
Kieran Kolle /STUDVEST